5 episodes

En podcast om vätgas och bränsleceller från Hyundai. Programledare Mattias Goldmann

Vätgaspodden Vätgaspodden

    • Vetenskap
    • 4.5 • 2 Ratings

En podcast om vätgas och bränsleceller från Hyundai. Programledare Mattias Goldmann

    #10 Summering

    #10 Summering

    Erik Lindham är PR- och informationschef på Hyundai och tillsammans med Mattias Goldmann summerar han de fem viktigaste områdena för en svensk omställning till vätgas, baserat på vad de nio gästerna har diskuterat.

    • 28 min
    #9 Grön vätgas

    #9 Grön vätgas

    Göran Lindbergh är professor i tillämpad elektrokemi på KTH och berättar om hur man framställer grön vätgas, vätgas som alltså inte har någon klimatpåverkan. Framställningen, som görs via elektrolys, medför också att betydligt fler aktörer än de traditionella gas- och energiföretagen kan skapa tankmöjligheter – vilket borgar för en bättre konkurrens och lägre vätgaspriser.

    • 35 min
    #8 Tankstationerna

    #8 Tankstationerna

    Roger Andersson arbetar på AGA Gas och är en av de drivande personerna för uppförandet av Sveriges första kommersiella tankstation för vätgas som invigs den 16 september i år på Arlanda. Roger berättar om varför AGA satsar på vätgas och vad han tror att priserna för att tanka vätgas kommer ligga på, initialt samt i framtiden.

    • 34 min
    #7 Regeringen i Holland

    #7 Regeringen i Holland

    Alexander Hablé är övergångschef för det holländska energiministeriet och har varit en nyckelperson inom den holländska regeringen för deras omställningsarbete till vätgas – där landet har kommit väldigt långt. Alexander delar med sig av utmaningarna som omställningen medförde, i synnerhet med tanke på att Holland är ett starkt oljeland med bolag som Shell. Avsnittet sänds på engelska.

    • 35 min
    #6 Framtidsperspektivet

    #6 Framtidsperspektivet

    Maria Grahn är energiforskare på Chalmers i Göteborg och forskat kring vätgas- och trafikfrågor där hon blickar 20-30 år fram i tiden, och jämför hur Sverige förhåller sig till andra länder i synen på vätgas. Maria pratar också om ekonomiska incitament och effekter av en övergång till vätgas.

    • 42 min

Customer Reviews

4.5 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

Top Podcasts In Vetenskap

A-kursen
Emma Frans och Clara Wallin
Dumma Människor
Acast - Lina Thomsgård och Björn Hedensjö
P3 Dystopia
Sveriges Radio
I hjärnan på Louise Epstein
Sveriges Radio
Vetenskapsradion Historia
Sveriges Radio
Det Mörka Psyket
Novel Studios