Gå direkt till innehåll
INDISKA och Myrorna i jeanssamarbete

Pressmeddelande -

INDISKA och Myrorna i jeanssamarbete

INDISKA utökar nu sitt samarbete med Myrorna och tar från och med idag in särskilt utvalda second hand-jeans i några av kedjans butiker.

Svenska konsumenter slänger cirka 70 000 ton textilier i hushållssoporna varje år och detta är i stor utsträckning textilier som mycket väl skulle kunna användas fler gånger. Som en del i INDISKA:s hållbarhetsarbete We Fight For Change, började INDISKA för två veckor sedan samla in textilier, som därefter tas om hand av Myrorna. Nu leder samarbetet med Myrorna även till att INDISKA börjar sälja utvalda second-hand jeans. Jeansen, som valts ut i samarbete med INDISKA:s design team, kommer inledningsvis att säljas i åtta butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö.

- Vi vet att våra kunder gärna mixar våra plagg, som exempelvis våra tunikor med ett par snygga jeans. Vi vet också att det redan finns många snygga jeans därute som håller en hög kvalitet, och som kan få nytt liv i en ny garderob. Vi är glada över samarbetet med Myrorna och att vi nu tillsammans med våra kunder kan bidra till en ökad återanvändning, säger Sofie Gunolf, VD på INDISKA.

Läs mer om INDISKAs hållbarhetsarbete och se en beskrivande film påWe Fight For Change

Mer information om samarbetet och vilka butiker som tar emot textilier finns på:www.indiska.se/myrorna

Om Myrorna
Myrornas uppdrag är att genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle. Det är Sveriges största secondhand-kedja för försäljning av secondhand-varor och samlade 2014 in 8000 ton textilier, över 4500 ton med saker och ca 9 lastbilar per dag med möbler. Under 2014 sålde Myrorna fler än 39 000 par jeans. Hela Myrornas överskott går till socialt arbete i Sverige.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Henriksson, PR- och Kommunikationsansvarig, INDISKA, 072-737 58 00, fredrik.henriksson@indiska.se eller Lotta Kökeritz, varumärkes- och kommunikationschef på Myrorna, 0736-886974, lotta.kokeritz@myrorna.se



Ämnen

Kategorier


INDISKA är en svensk familjeägd butikskedja etablerad 1901 som säljer en unik mix av mode och inredning med en egen stil. Allt designat i Stockholm av människor som älskar Indien. INDISKA har idag 100 butiker i Sverige, Norge, Finland, Island och Tyskland samt en Shop Online.

Kontakter

Yvonne Magnusson-Norling

Yvonne Magnusson-Norling

Presskontakt CEO Indiska +46 739 853 260

Välkommen till Indiska!

Indiska är en mötesplats för en väl utvald mix av inredning och mode med inspiration från olika världar, kombinerat med en skandinavisk syn på design med en mer hållbar kvalitet och ett tillgängligt pris.

Indiska
Gävlegatan 22
113 30 Stockholm
Sweden