Gå direkt till innehåll
Betydelsen av mikroflöde växer med det ökande antalet analysmöjligheter som det öppnar upp för - Tänk: "lab-on-a-chip"

Pressmeddelande -

Betydelsen av mikroflöde växer med det ökande antalet analysmöjligheter som det öppnar upp för - Tänk: "lab-on-a-chip"

Betydelsen av mikroflöde växer på grund av det ökande antalet analysmöjligheter som det öppnar
upp för (tänk: "lab-on-a-chip"). Nu presenterar LPKF Laser & Electronics AG ett lasersystem som möjliggör skapandet av helt nya produktlayouter för dessa detaljer. 

Den funktionella zonen i en mikroflödesenhet består i allmänhet av två plana ytor. En nedre komponent har kanaler som skapas genom varmprägling, medan ett övre lock placeras på toppen 
för att täta kanalstrukturen. Kanalerna i en mikroflödesdetalj är så fina att inuti den dominerar kapillära krafter och gravitationskrafterna återges irrelevant.

Att skapa en tillförlitlig och exakt söm mellan de övre och undre skikten är extremt viktigt och lasersvetsning har etablerat sig som den rätta tekniken för att skapa dessa leder. Det är en
ren process som är fri från den typ av skräp som melt blow-out och tillsatsmedel som kan skada enhetens känsliga kanaler.

LPKF PrecisionWeld lasersystem har designats speciellt för microflödes applikationer. LPKF PrecisionWeld kan utföra svetssömmar med en tjocklek på 100 µm och har positionerings repeterbarhet på 10 µm, en nivå på precision som inte har uppnåtts tidigare. Nu uppnås det
genom att man separerar höljet från bearbetningsutrymmet. 

Denna design har redan bevisat sitt värde i praktiken, eftersom den är baserad på företagets ProtoLaser system som har producerat enastående resultat i sektorn PCB prototyper i många år.

LPKF PrecisionWeld har även andra mycket intressanta egenskaper, som ett scannersystem för
att guida laserstrålen och positioneringsbordet. Detta utökar den effektiva arbetsytan till 320 mm x 320 mm. Som tillägg finns ett integrerat kamerasystem som tillåter detektion av speciellt tillämpade referenspunkter eller så kan den använda detaljens geometriska element. Detta ger kompensation för toleranser i detaljen eller dess fixtur.

Med LPKF PrecisionWeld, kan delar sammanfogas med hjälp av den klassiska överförings-lasersvetstekniken samt den nya LPKF ClearJoining tekniken.

Vid lasersvetsning, av två delar som skall sammanfogas men som har olika absorptionsegenskaper, t.e.x när en laser-absorberande basenhet har en klar täckplatta. Laserstrålen passerar genom det övre lasertransparenta lagret, men absorberas när den träffar den undre delen, så att energin i ljuset konverteras till värme och smälter plasten. Ett måttligt sammanfogningstryck används, vilket främjar termisk ledning in i den övre delen och producerar en tillförlitlig och exakt svetssöm. 

Eftersom den har en laservåglängd på 1,940 nm, är LPKF PrecisionWeld också kapabel till att
sammanfoga två transparenta komponenter. Detta drar fördel av den nya LPKF ClearJoining teknologin: Vid denna våglängd, absorberar de flesta tekniska polymerer tillräckligt av ljuset för att smälta vid höga energidensiteter. Laserstrålen är fokuserad exakt på svetshorisonten för använda energin där den krävs för att skapa en svets - utan att behöva några särskilda tillsatser.   

Andra funktioner för PrecisionWeld inkluderar en inställning som identifierar ytan på komponenten och justerar automatiskt fokus till en optimal position. Systemet är anmärkningsvärt kompakt och för användning behövs endast strömförsörjning samt en kompressorlufts anslutning. Den är tillräckligt liten för att kunna utrustas med hjul och för att kunna gå igenom alla laboratoriedörrar. 

LPKF PrecisionWeld är idealisk för produktion av prototyper eller små batcher, men den kan även laddas automatiskt för massproduktion.  

Vi finns på Plastteknik i Malmö 9-10 April. Kom och besök oss i monter K:19. 
Ladda ner din kostnadsfria biljett här

SOLECTRO AB
www.solectro.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


Solectro AB grundades 1983 av Gerhard Tetzlaff.

Verksamheten omfattas av utveckling, produktion, försäljning och service av komponenter för automatisering, komplettlösningar, specialmaskiner, robotar, CNC-maskiner,PCB-prototying, laser, SMD samt dentalmaskiner.

Solectro AB är beläget i Lomma - ca. 10 minuter från Malmö och Lund.

Adress:
Tenngatan 6 - 8, 234 35 LOMMA

Tel. 040-536600
Fax 040-536610
E-mail: solectro@solectro.se
www.solectro.se

Kontakter

Karoline Ljung

Presskontakt +46 (0)40 53 66 23

Relaterat innehåll

Leverantör av CNC-maskiner, lineära enheter, aluminiumprofiler, gejder, motorer, PCB-prototyping, CNC-fräsverktyg samt Dentalfräsverktyg och Dentalfräsmaskiner CAD/CAM

Solectro AB har ett brett kunskapsområde och verksamheten omfattas av försäljning och service av CNC-maskiner, tjänster och komponenter inom automation, CNC-fräsverktyg, PCB-prototyping samt dentalverktyg och Dentalfräsmaskiner CAD/CAM. Vi hjälper er med utveckling och byggnation av kundanpassade maskiner, specialmaskiner och komplettlösningar.

Solectro AB
Tenngatan 6-8
234 35 LOMMA
Sverige