Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek toppar med flest mottagna praktikanter bland nyanlända

Pressmeddelande -

Kronans Apotek toppar med flest mottagna praktikanter bland nyanlända

Kronans Apotek är den apotekskedja som tagit emot flest praktikanter inom projektet ”Äntligen jobb”, ett samarbete mellan olika företag och Arbetsförmedlingen.

- Vi har tagit emot cirka 45 personer som nu är ute och praktiserar på våra apotek runt om i landet. Flera av dessa har flytt från Syrien och Mellanöstern, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans Apotek.

Sedan en tid tillbaka genomför Kronans Apotek, tillsammans med Arbetsförmedlingen, en strukturerad satsning för att få in fler nyanlända, utbildade farmaceuter, att praktisera på Kronans Apotek.

- Genom projektet ”Äntligen jobb” får nyanlända möjlighet att öva sig i svenska språket och bekanta sig med förhållanden på svenska apotek. På detta sätt ges de bättre förutsättningar att klara språktest och farmaceutiska prov, vilket är en förutsättning för att få en svensk farmaceut-legitimation. Vi välkomnar de initiativ som regeringen infört kring snabbspår för bland annat farmaceuter. Vi hoppas att det leder till att det också går fortare för nyanlända farmaceuter att få sin svenska legitimation än vad det gör idag, säger Andreas Rosenlund.

Det råder brist på utbildade farmaceuter i hela landet. De kommande åren sker också stora pensionsavgångar som ytterligare kommer att innebära en ökad efterfråga på farmaceuter.

- Läkemedel är en av vårdens viktigaste vårdinsatser och farmaceuterna är viktiga för att granska, informera och ge råd kring läkemedel. Detta i sin tur kräver att det i framtiden kommer att finns tillräckligt många utbildade farmaceuter, säger Andreas Rosenlund och tillägger.

- Därför ser vi projektet ”Äntligen jobb” som en viktig pusselbit för oss att kunna hitta nya medarbetare framöver.

För ytterligare information kontakta; 
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek 070-359 10 58

Relaterade länkar

Ämnen


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Hälsa för livet!

Kronans Apotek erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.