Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek går med i 100-klubben för snabbare integration

Pressmeddelande -

Kronans Apotek går med i 100-klubben för snabbare integration

Kronans Apotek har tecknat en avsiktsförklaring med Arbetsförmedlingen om att ta emot 100 nyanlända farmaceuter som praktikanter under tre år, den så kallade 100-klubben. Ambitionen från Kronans Apotek går utöver detta.

     - Vi har som mål att kunna anställa våra nyanlända praktikanter som farmaceuter när de klarat språktest och fått sin legitimation verifierad. Det är en modell där vi vill följa praktikanten hela vägen som nyanländ till anställd farmaceut, säger Stig Tornell, VD på Kronans Apotek.

Kronans Apotek är den apotekskedja som sedan förra våren tagit emot flest nyanlända farmaceuter som praktikanter. Nu tar Kronans Apotek nästa steg och har tecknat en avsiktsförklaring med Arbetsförmedlingen och deras integrationssatsning Sverige tillsammans om att ta emot minst 100 praktikanter under tre år. Ambitionen är att på sikt kunna anställa praktikanterna som farmaceuter.

Kronans Apotek kommer samarbeta nära med Arbetsförmedlingen inom initiativet Sverige tillsammans och 100-klubben och arbeta aktivt för att stötta de nyanlända i processer och projekt som snabbspår, yrkeskompetensbedömning, arbetsmarknadsutbildning, validering av kunskap, instegsjobb, nystartsjobb, arbetspraktik och arbetsträning med handledare, med mera.

- Vi vet att intresset är stort bland våra apotek att ta mot praktikanter. Genom det får vi en bra relation till dem och kan stötta dem på olika sätt. Troligen kommer vi kunna ta emot fler än 100 praktikanter, säger Stig Tornell.

- Genom satsningen får nyanlända möjlighet att öva sig i svenska och bekanta sig med apoteken. Genom det får de bättre förutsättningar att klara sitt farmaceutiska prov för att få en svensk farmaceut-legitimation. På så sätt kan de komma in snabbare på arbetsmarknaden och bidra till att lösa den brist som finns på utbildade farmaceuter, konstaterar Stig Tornell.

- Vi på Arbetsförmedlingen ser fram emot att samarbeta med Kronans Apotek för en smidig integration och etablering inom ramen för Sverige tillsammans, där vi kombinerar Arbetsförmedlingens insatser, med Kronans Apoteks vilja att göra skillnad för våra nyanlända, säger Alexandra Sjöberg Sektionschef, Arbetsförmedlingen Stockholm

För ytterligare information kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör, 010-240 61 58, e-post: andreas.rosenlund@kdapotek.se

Arbetsförmedlingens pressavdelning: 010-486 10 00 alternativt press@arbetsformedlingen.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll

Hälsa för livet!

Kronans Apotek erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.