Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Bäst på fyra veckors sammanhållen semester

På Kronans Apotek får cirka 50 procent av medarbetarna fyra veckors sammanhållen semester.
- Vi på Kronans Apotek har i flera år varit bäst i branschen på att erbjuda fyra veckors sammanhållen semester, och troligen kommer vi lyckas med det även i år , säger Gunilla Winlund, HR-direktör på Kronans Apotek.

Under flera år har fackföreningarna i apoteksbranschen slagits för att medarbetarna på apotek ska få fyra veckors sammanhållen semester. Många medarbetare har också ett sådant önskemål. Kronans Apotek har i flera år varit den apotekskedja som lyckats bäst med att erbjuda flest fyra veckors sammanhållen semester. I år kommer 48 procent av farmaceuterna och 50 procent av apoteksteknikerna att få fyra veckors sammanhållen semester.

- Troligen är vi bäst i branschen även i år. Att vi kan erbjuda fyra veckors sammanhållen semester beror på att medarbetarna i första hand får välja sommarsemester utifrån tre fasta block på fyra veckor vardera. Det här är ett sätt att göra det möjligt för fler att få fyra veckors semester. Systemet är inte unikt utan finns i många andra branscher och det har gett bra resultat även för oss, säger Gunilla Winlund, HR-direktör på Kronans Apotek.

- Sen är samarbetet mellan olika apotek i kedjan också viktig och vi behöver givetvis se hur vi kan utveckla detta än mer så att ännu fler får semestern som de önskar.

För mer information kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 070 359 10 58

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Hälsa för livet!

Kronans Apotek erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.