Gå direkt till innehåll
Sveriges bästa marknadschef finns på Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Sveriges bästa marknadschef finns på Kronans Apotek

Sveriges bästa marknadschef 2014 finns på Kronans Apotek och heter Minna Dahlberg. Igår mottog hon två utmärkelser: Sveriges bästa marknadschef och Sveriges bästa marknadschef i kategorin Apotek. Det skedde på tidningen Resumés gala på Berns i Stockholm igår, torsdag. Vinnaren utses från en rad parametrar, men framför allt handlar det om att stärka sitt varumärke mest utifrån varumärkets förutsättningar.

För cirka ett år sedan slogs de båda apotekskedjorna Medstop och Kronans Droghandel samman under varumärket Kronans Apotek. Sedan dess har fokus för företaget legat på att öka kännedom och preferens hos kunderna för det nya varumärket. Och det har gått väldigt bra.

  • Vi har lyckats stärka varumärket utifrån flera parametrar, vilket vi känner oss nöjda med. Vi satte tidigt en ny modern identitet för att differentiera oss ännu mer, som vi sedan konsekvent arbetat med i alla kanaler. Jag, mitt team och alla kollegor inom företaget har gemensamt lyckats bygga och stärka varumärket på ett effektivt sätt, säger Minna Dahlberg.
  • - Att få utmärkelsen Sveriges bästa marknadschef är ett kvitto på att vi jobbat rätt. Det känns fantastiskt kul och är ett erkännande för vårt arbete. Redan nu ser vi fram emot 2015 då vi kommer fortsätta vår spännande varumärkesresa, med nya spännande inslag.

Utmärkelsen Sveriges bästa marknadschef delas ut till en rad olika branscher, bland annat apotek. Minna Dahlberg har förutom utmärkelsen inom apotekskategorin även utsetts till Sveriges bästa marknadschef alla kategorier, oavsett bransch.

Priset bygger på mätningar om hur varumärken utvecklas från hösten 2013 till hösten 2014. Det är Resumé som tillsammans med undersökningsföretagen Xtreme Nordic följer ett 100-tal varumärken och hur de utvecklas. Undersökningarna mäter kundernas preferens att välja varumärken, men väger också in om det är ett tänkbart val och hur differentierat kunderna upplever varumärket utifrån ett antal varumärkesattribut. Vinnaren i respektive kategori är den som stärkt sitt varumärke mest utifrån varumärkets förutsättningar.

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 010 240 61 58

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Hälsa för livet!

Kronans Apotek erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.