Gå direkt till innehåll
Dags att vårstäda receptlistan

Pressmeddelande -

Dags att vårstäda receptlistan

Alla Kronans Apoteks erbjuder de kunder som vill att vårstäda sin receptlista från och med idag till och med den 11 april. Det finns över 320 Kronans Apotek från Trelleborg i söder till Kiruna i norr.

- Det är klokt att gå igenom sin lista med recept och ta bort recept som inte längre är aktuella. Då minskar man risken för att få fel läkemedel hem och det underlättar om man vill beställa sina läkemedel på nätet, säger David Cambert Berglund, apotekare på Kronans Apotek.

Det är inte ovanligt att apotekskunder har inaktuella recept i sin läkemedeslista. Om läkaren ändrat ordinationen eller styrkan så får apotekskunden ett nytt recept, men det tidigare receptet ligger kvar i receptlistan.

- Vi vill ta ett initiativ för att öka patientsäkerheten genom vårstädningen av receptlistan, säger David Cambert Berglund.

- Det kan bli förvirrande om man har många inaktuella recept, Om det blir stressigt på apoteket eller om man beställer sina läkemedel själv på kronansapotek.se finns en risk att man råkar ta ut ett inaktuellt läkemedel som man egentligen inte ska använda. Därför finns anledning att rensa receptlistan så att det bara finns aktuella recept i den. Jag uppskattar utifrån min egen erfarenhet att ungefär fem procent av alla recept bör makuleras.

På alla Kronans Apotek från den 15 mars till den 11 april erbjuds kunderna att få sin läkemedelslista rensad från inaktuella recept.

- Självklart går vi igenom listan ordentligt med kunden så det blir rätt recept som makuleras, säger David Cambert Berglund.

- Om det uppstår några oklarheter så tar vi förstås kontakt med vården.

För mer information kontakta:
David Cambert Berglund, apotekare och chef regional affärsutveckling recept Kronans Apotek, 0700 82 99 53
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 0703591058

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Hälsa för livet!

Kronans Apotek erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.