Gå direkt till innehåll
Boråstapeter gör ny, sagolik tapetkollektion med Hanna Werning

Pressmeddelande -

Boråstapeter gör ny, sagolik tapetkollektion med Hanna Werning

Tio år efter det första samarbetet är designern och illustratören Hanna Werning tillbaka med en ny tapetkollektion från Boråstapeter där hon återigen har skapat en serie mönster präglade av hennes intuitiva tolkningar av naturens gestaltningar i olika fantasivärldar.

I Wonderland by Hanna Werning är designern sitt signum trogen och har låtit det magiska sagoberättandet vävas fram i samtliga tapetmönster. Med samma gränslösa frihet som i sagoböckernas uttryck har Hanna Werning skapat mönster ur helt nya sammanhang i naturen, bland djur och växter. Här betar rådjur bland koraller, björkträd växer i palmens skugga och mönstren blir samtidigt som en stilla reflektion över vårt nya mångkulturella samhälle.

– Jag älskar mycket färg, form och glada manér med framträdande motiv som säger något mer. Utmaningen den här gången var att skapa något nytt, en ny känsla där mitt manér fanns kvar, berättar Hanna Werning. Ordet Wonderland kom till mig väldigt tidigt i processen och satte tonen i hela kollektionen. Den skulle vara som en sagofylld, fri värld.

– Det är fantastiskt att åka till tapetfabriken i Borås med mina mönster och se hur limtrycket ger bilderna en alldeles speciell kvalitet, hur tapeten får sin helt magiska karaktär. Det är något som jag inte själv kan få till, varken med min hand eller i datorn, säger Hanna Werning

Wonderland by Hanna Werning innehåller 31 tapeter i 9 mönster plus två digitala och finns i butik från den 2 mars 2016. Tapeterna kostar 699 kr/rulle, de digitaltryckta tapeterna från 1407 kr.

För ytterligare information eller prover av tapeter till fotografering är du välkommen att kontakta: Josefin Larsson, josefin.larsson@wallvision.se.

Ämnen

Kategorier


BORÅSTAPETER – KLASSISKT MODERNA TAPETER FÖR INSPIRERANDE MILJÖER

Boråstapeter är Sveriges äldsta och i särklass mest kända och sålda tapetvarumärke. Varje år lanseras 5 kollektioner som designas och produceras i Borås och som säljs över nästan hela världen. Utifrån en klassisk och tidlös grund utvecklas varumärket kontinuerligt för att möta marknadens intresse för design, färg och form. Boråstapeter ingår i WallVision koncernen tillsammans med varumärkena Eco Wallpaper, Mr Perswall och Cole & Son.

För mer information besök www.borastapeter.se.

Kontakter

Karin Boo Wiklander

Karin Boo Wiklander

Presskontakt PR & Content Manager Boråstapeter +46 704 58 64 47
August Sidusgård

August Sidusgård

Presskontakt Presskontakt +46 76 651 11 19 perpr.se

Med inspiration från vårt svenska arv skapar vi tapeter för alla hem

Boråstapeter är ett anrikt och omtyckt varumärke. Vårt namn, inriktningen på verksamheten och de
egna fabrikslokalerna har funnits med sedan start. Men, kanske viktigast av allt, i över 110 år har
vi varit trogna kärnan vår vision att skapa tapeter för all hem. I dag, som i går, hämtar vi inspiration från
naturen i vår närhet, våra gemensamma rötter och det som rör sig i samtiden och förvandlar
det till trivsel i människors hem, både här hemma i Sverige men även, i allt större utsträckning,
utomlands. Vi eftersträvar kvalitet i allt vi gör, från produktion som påverkar miljön minimalt, till
tapeter som är tåliga och enkla att sätta upp, och visuella uttryck som ligger rätt i tiden, länge.

Boråstapeter
RYSSNÄSGATAN 8
504 94 Borås
Besök våra andra nyhetsrum