Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fujitsu tar självbetjäningskassan till nästa nivå

19 februari 2014 – Fujitsu lanserar nästa generation av FUJITSU U-Scan Genesis Retail Solution, en lösning som ökar effektiviteten och tillförlitligheten för självbetjäningskassor.

Obemannade kassor där kunden själv scannar sina varor och betalar blir allt vanligare i svenska butiker. Ett väl fungerande självbetjäningssystem effektiviserar kassahanteringen, spar kundernas tid och ger personalen tid att utföra andra uppgifter i butiken. Exempelvis visar resultatet av den europeiska undersökningen Fujitsu Pan-European Retail Survey 2013 att sex av tio livsmedelshandlare anser att självbetjäningslösningar innebär stor positiv påverkan av butikens effektivitet, och tillför värde till verksamheten.

“Självbetjäningskassan är en viktig del av verksamheten, särskilt för större butiker. U-Scan Genesis II möjliggör för handlare att ligga ett steg före konkurrenterna och maximera sin återbäring på investeringar, samtidigt som man överträffar kundens förväntningar. Fujitsu fortsätter att öka marknadsandelen för självbetjäningskassor tack vare att vi lyssnar på våra kunder och bygger teknologi som möter deras önskemål. Våra lösningar och tjänster stödjer handlarnas krav på prestanda och stärker deras relation till kunderna”, säger David Concordel, Senior Vice President Global Retail, International Business på Fujitsu.

Handlare som gör investeringar i butiksteknologi har tre huvudsakliga motiveringar för dessa investeringar: lägre kostnader, mer effektivt utnyttjad arbetstid och pålitlig teknik. Den nya versionen av FUJITSU U-Scan Genesis Retail Solution är skapad för att emotse dessa prioriteringar.

Fujitsus integrerade supportverktyg Integro ökar driftssäkerheten med kraftfulla verktyg som automatiserar underhållsprocesser på distans och och möjliggör snabbare åtgärder vid driftstörningar genom att problem kan lösas lokalt, istället för med tidsödande samtal till extern supportpersonal.  Detta gör det möjligt för personalen att lägga mer tid på kunderna och ger även tillgång till stora mängder data och verktyg för analys och överblick av driften.

Användarvänligheten ökar också genom mobilappen myU-Scan som är designad för att korta tiden för transaktioner och förbättra kundupplevelsen. Med hjälp av en personlig QR-kod som skickas till mobilen kan kunden få tillgång till ett antal unktioner för att underlätta betalningen, som till exempel förhandsval av basvaror och betalningsmetod. Appen finns för Android och Iphone OS vid lansering.

U-Scan Genesis II solution innehåller även:

·  Ledande kontanthanteringsverktyg. En sedel- och myntautomat med förbättrad kapacitet, snabbare validering och lägre elförbrukning som är lättare att underhålla och övervaka på distans.

·  Bättre ergonomi. Anpassad placering av växel- och kvittoautomat och förbättrat ljud i stereo med hifi-kvalitet.

·  Nästa steg i scanningteknologi: Honeywells nya 2D-hybrid image/scanner har inbyggd teknologi för avaktivering av stöldskydd, och låter även kunder få tillgång till e-kuponger och klubberbjudanden direkt i sin smartphone med hjälp av barcodes och QR-koder.

·  Stöd för nya användare:  Nya och ovana kunder får lättare att utföra transaktionerna genom en kombination av stödfunktioner i form av animationer och röstvägledning, samt ett ljussystem med LED-lampor.

·  Modulär säkerhetsteknologi: U-Scan Genesis har ett anpassningsbart varuband med flera olika lösningar och höjder, och kapacitet för upp till åtta varukassar.

·  U-Scan 5.0: Den uppgraderade mjukvaran erbjuder funktionalitet för mobiler, och de konfigurationsverktyg som krävs för att erbjuda en flexibel och anpassningsbar kassaplattform. U-Scan 5.0 har stöd för Windows 7 med automatiska uppdateringar.  

Fujitsu är en internationellt erkänd marknadsledare inom IT-lösningar för detaljhandel och har arbetat med affärskedjor världen över i över 30 år för att uppnå en oöverträffad kundupplevelse och skapa synergieffekter som bidrar till ökad försäljning, högre effektivitet och större kundnöjdhet.

Tillgänglighet

U-Scan Genesis II kommer att bli globalt tillgänglig sommaren 2014. Lösningen demonstreras på handelsmässan EuroCIS mellan den 16-20 februari 2014. Fujitsus monter finns i hall 6, monteradress C75.

Mer läsning

-  Fujitsu Retail Solutions: http://www.fujitsu.com/fts/solutions/industry/retail/
-  White Paper: Retailing Without Walls
-  Läs Fujitsus blogg: http://blog.ts.fujitsu.com 
-  Följ Fujitsu på Twitter: http://www.twitter.com/Fujitsu_TS 
-  Fujitsus bildbank och mediaresurser : http://mediaportal.ts.fujitsu.com/pages/portal.php
-  Fujitsus nyhetsrum: http://ts.fujitsu.com/ps2/nr/index.aspx  

Presskontakter
Lennart Mobäck, Retail Solutions, Fujitsu Sverige
Tel: 070-458 84 23
E-mail: lennart.moback@se.fujitsu.com

Björn Landerberg, Head of Marketing and Communications, Fujitsu Sverige
Tel: 073-973 36 03
E-mail: bjorn.landerberg@se.fujitsu.com

Ämnen

Kategorier


Om Fujitsu

Fujitsu i Sverige är en ledande leverantör av tjänster, lösningar och produkter inom IT och kommunikation.  Fujitsu erbjuder outsourcing, konsulttjänster samt en heltäckande portfölj av IT-lösningar, såväl i Sverige och Norden som globalt. Svenska Fujitsu har 1 100 anställda och kontor över hela landet. Kunder finns inom såväl den privata som offentliga sektorn; bland annat inom bank och finans, detaljhandel, industri, telekom samt centrala myndigheter. Fujitsu Sverige är en del av Fujitsu-gruppen, ett av världens största IT-företag med drygt 170 000 anställda globalt i över 100 länder och med huvudkontor i Tokyo, Japan. Fujitsu Limited (TSE:6702) rapporterade en konsoliderad intäkt på 4,4 biljoner yen (47 miljarder USD) för räkenskapsåret som avslutades den 31 mars 2013. Fujitsu prioriterar miljöarbetet – ett exempel är datorer certifierade för den Nordiska Svanen samt EnergyStar-anpassade servrar. För mer information vänligen besök: http://se.fujitsu.com


Kontakter

Björn Landerberg

Björn Landerberg

Presskontakt Head of Marketing and Communications 0739-733 603

Välkommen till Fujitsu Sverige

Fujitsu Sverige är en del av Fujitsu-koncernen, ett av världens största IT-tjänsteföretag. Fujitsu erbjuder outsourcingstjänster, konsultkompetens samt en heltäckande portfölj av IT-lösningar inom digitalisering och IT som gör verksamheter hållbara och mer effektiva. Svenska Fujitsu har närmare 600 medarbetare över hela landet med kunder inom såväl privat som offentlig sektor.

Fujitsu Sverige
Kista Alléväg 1
164 55 Kista
Sverige