Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ripasso vinnare av Innovationspriset i Östra Göinge

Miljöteknikföretaget Ripasso Energy med produktionsanläggning i Sibbhult får Innovationspriset i Östra Göinge kommun. Priset delades ut av Krinova Incubator & Science Park i samband med Göingeafton den 9 maj.

- Vi är mycket tacksamma över att bli uppmärksammade på detta sätt av Krinova. Jag vill först och främst framhålla alla våra duktiga medarbetare som är grunden till att vi nu ser en mycket positiv framtid med företagets första order för vår produkt PWR BLOK i bagaget. Detta har medfört att vi nu startar serietillverkning av våra stirlingmotorer i Sibbhult och vi ser fram emot att under de närmaste åren få se denna tillverkning växa tillsammans, säger Gunnar Larsson, grundare och VD för Ripasso Energy AB.

Innovationspriset belönar innovativt företagande och idéer som visar hur nya möjligheter och kreativa lösningar kan omsättas i praktiken. Priset inriktas på idéer med hög innovationsnivå, kommersiell potential och hållbart företagande.

Ripasso Energy bildades för 10 år sedan. Fokus har ända sedan starten varit forskning och utveckling, för att anpassa Stirling teknologin och erbjuda en motor som ger hållbart producerad elektricitet på ett kostnadseffektivt sätt.

Motiveringen till Innovationspriset i Östra Göinge lyder: Ripasso Energy har genom ett oförtrutet utvecklingsarbete och med stor lyhördhet mot marknaden tagit fram hållbara energilösningar för en global marknad. Med utgångspunkt i den beprövade Stirlingmotorns teknik kombinerat med modern digital teknik har Ripasso i dag världsrekord i effektivitet i omvandlingen från solenergi till elektrisk energi. Genom tålmodig systematisk förädling har Ripasso skapat nya marknader och användningsområden för sin produkt. Där andra system misslyckas har Ripasso visat sin förmåga och framgång, nu senast inom gruvindustrin genom att utvinna energi från rest- och fackelgaser som tidigare inte tagits tillvara. Ripasso är inte bara ett miljöföretag i mängden, deras lösningar tar avstamp i historien, adderar digitala innovationer och har möjlighet att förändra hela vår syn på framtidens energiförsörjning.

- Ripasso Energy är en mycket värdig vinnare av Innovationspriset. Med sitt fokus på utveckling fungerar de som ett draglok inom hållbara energilösningar och placerar både Östra Göinge och nordöstra Skåne på världskartan, säger Charlotte Lorentz Hjorth, vd för Krinova Incubator & Science Park.

Ripasso Energy är även nominerade till Årets innovationspris 2018 i Skåne Nordost, ett pris som delas ut av Krinova Incubator & Science Park och Skåne Nordost i samband med Näringslivsdagen den 17 september.

För mer information kontakta:

Gunnar Larsson, vd Ripasso Energy, ir@ripassoenergy.com

Charlotte Lorentz Hjorth, vd Krinova Incubator & Science Park,
mobil: 0708-29 14 34 mail: charlotte@krinova.se

Ämnen

Regioner


Krinova Incubator & Science Park

Krinova Incubator & Science Park erbjuder en kreativ tillväxtmiljö med stöd i utvecklings- och innovationsarbete, möteslokaler och flexibla kontorslokaler. I Krinovas uppdrag ingår att rigga projekt mellan akademi, offentlig verksamhet och näringsliv som kan leda till nya affärsidéer och innovationer. Inom profilområdet mat – miljö – hälsa drivs samarbeten och projekt såväl på lokal, regional som internationell nivå. Krinova ägs av Kristianstads Kommun och Högskolan Kristianstad.

Kontakter

Lena Jasslin

Lena Jasslin

Presskontakt Kommunikationansvarig 072-885 78 11

Relaterat innehåll

Skapa morgondagens företag och samhälle

Krinova är en katalysator för utveckling och innovation i samhället. Med stort engagemang, bred kompetens och en bank av metoder och verktyg erbjuder Krinova innovationsstöd till små och medelstora företag. Inom profilområdet Livsmedel skapar Krinova samarbeten och projekt på regional, nationell och internationell nivå. Under drygt tio år har Krinova drivit olika livsmedelsrelaterade initiativ och är Sveriges största och första inkubator och science park med fokus på livsmedel. Krinova ägs av Kristianstads kommun och Högskolan Kristianstad och är en av de ca 65 medlemmarna i den nationella branschorganisationen Swedish Incubators & Science Parks (SISP).

Krinova Incubator & Science Park
Stridsvagnsvägen 14
291 39 Kristianstad
Sverige