Vi hjälper dig att tänka stort, starta smart och skala upp snabbt
Gör intresseanmälan

Vårt erbjudande


Hos oss får du en handplockad affärscoach, experthjälp och stöd för att hitta extern finansiering så att ditt företag kan växa säkrare och snabbare.

Tveka inte att höra av dig om du har en unik idé och vill växa. Vi arbetar såväl med nystartade som etablerade företag – alla har en innovativ affärsidé och ambitionen att göra en snabb tillväxtresa.

Läs mer

940


Granskade idéer

2092


nya jobb

2525


mkr omsättning

Sedan starten har vi granskat 940 idéer och hjälp till att skapa 2092 nya jobb i bolag som idag omsätter drygt 2,5 miljarder kronor. Läs mer

Om oss


Inkubera är Örebro-regionens företags- och tillväxtinkubator och är finansierad av offentliga medel. Syftet med vår verksamhet är att skapa tillväxt och lönsamhet hos de företag vi arbetar med – inte hos oss själva

Vi är en också del av regionens innovationssystem och utgör en brygga mellan forskningen på Örebro universitet och regionens näringsliv.

Anmäl dig till Prepare



Har du en nytänkande idé som du vill utforska och bygga vidare på? Är du redo att träffa och arbeta tillsammans med andra personer som älskar nya idéer?

Den 21 mars startar vi en ny grupp för Prepare – och du är välkommen! 
Anmäl ditt intresse redan nu, vi har ett begränsat antal platser.

Ansök till någon av våra program

Här kan du ansöka till PREPARE och våra andra utvecklingsprogram? Fyll i vår intresseanmälan så kontaktar vi dig. Har du frågor, hör av dig till Fredrik Stenman på fredrik@inkubera.se eller 070-683 08 98.

Våra bolag


BeeScanning – räddningen för världens hotade bin

Tack vare AI kan biodlare snabbt få analyser på sina bins hälsostatus och kan sätta in åtgärder om de är angripna av parasiter. Bolaget har vunnit många priser, bland annat första pris på Venture Cup Startup i kategorin ”Impact Maker”.

BeeScanning app

Våra bolag


Envivo har skapat en cirkulär affärsmodell för kontorsinredning, som är bra för både företag och planeten.

Envivo erbjuder företag en hållbara modell för kontorsinredning som hjälper dem att bidra till FN:s globala hållbarhetsmål. Det gör de genom att cirkulera kontorsinredning mellan olika företag och på så sätt skapa det cirkulära kontoret.

Envivos kontorslandskap

Våra bolag


Deligate erbjuder olika lösningar som gör att livsmedelsbutiker får bättre koll på utgående datum och kan sälja varorna till konsumenter i tid.

Det leder till minskat matsvinn – i vissa fall upp till 50 %. Bolaget har fått flera utmärkelser och bland annat utsetts till ett av Nordens 100 hetaste ”impact startups”av Norrsken Foundation.

Nyheter


torsdag 21 mars

Inkubera och deb. bjuder in till styrelseutbildning

Hur säkerställer man att styrelsearbetet fungerar i praktiken? Vilken roll och vilket ansvar har egentligen en styrelse? Vilka personliga risker finns det med att sitta i styrelse? Inkubera och Stockholmsbaserade deb. – ett företag som specialiserat sig på styrelseutbildningar – arrangerar styrelseutbildningen styrelseledamot” på Creative House i Örebro.

torsdag 21 mars

Tillväxtverket stöttar Arta Systems med 1,1 mkr

Inkubatorföretaget Arta Systems stöttas av Tillväxtverket med 1,1 miljoner kronor. Finansieringen gäller en förstudie för ett digitalt visualiseringsverktyg som ska tydliggöra möjligheter och utmaningar för svensk livsmedelsproduktion. Konkret syftar verktyget till att göra det lättare för offentliga beslutsfattare att skapa hållbara strategier och öka självförsörjningsgraden. "Stödet betyder mycket för oss, säger Cecilia Fendin, medgrundare och produktansvarig på Arta Systems. Nu ska vi kartlägga behoven i detalj tillsammans med ett antal regioner. Om vi kan göra hela matkedjan tydligare och mer greppbar, skapar det bättre förutsättningar för framtidens mat."

tisdag 19 mars

Monetax gör redovisningen av kryptovaluta enkel och transparent

På grund av ny EU-lagstiftning kommer Skatteverket att granska en handel med kryptovaluta extra noga i år. Ungefär en halv miljon svenskar äger bitcoin och annan krypto, men bara en minoritet av dem brukar redovisa sina försäljningar. En av orsakerna är att det är oerhört komplicerat. Monetax har dock byggt en programvara som löser problemet. – Med vår hjälp blir våra kunders affärer i krypto tydliga och transparenta, berättar Johannes Norrbacka på Monetax. EU:s nya lagstiftning innebär stora möjligheter för oss.

torsdag 29 februari

Soundcase verktyg hjälper filmskapare att hitta rätt musik

Musiken kan prägla hela upplevelsen av en film – oavsett om det gäller en långfilm eller ett kort klipp i sociala medier. Att hitta rätt musik kan dock vara ett mödosamt arbete. Med hjälp av ett Soundcase smarta sökverktyg kan filmproducenter lättare hitta musiken som förmedlar rätt känsla. De kan göra inställningar för bland annat musikgenre, typ av film, instrumentering och övergripande känsla – allt för att sökandet ska bli så smidigt och träffsäkert som möjligt.