Pressmeddelande -

Sommardrinkar med Cocchi Aperitivo Americano Rosa

Cocchi (uttalat ˈkɔkki) Aperitivo Americano är ett aromatiserat starkvin som debuterade 1891. I Sverige finns en stark drinktrend och som en följd av detta lanserarar nu Systembolaget Cocchi Aperitivo Americano Rosa i sitt ordinarie sortiment från och med 1 mars 2016 för 124 kronor. Cocchi utgör en fantastisk bas för fräscha sommardrinkar. Cocchi Aperitivo Americano Rosa används av bartenders runt om i värden.

Jämfört med den mer klassiska Cocchi Aperitivo Americano, som är gjord på vitt vin, görs Cocchi Aperitivo Americano Rosa på rött vin. Basen är två röda starkviner med de aromatiska druvorna braschetto och malvasia. Vinet blandas och kryddats sedan med örter och kryddor som gentianarötter och pomeransskal, rosor, frukter och kinabark. Cocchi Aperitivo Americano Rosa har en vackert hallonrosa färg och en fin smak av apelsinskal, blodgrape och hallon.

Cocchi Aperitivo Americano tillverkas av Giulio Cocchi i provinsen Asti i norra Italien. Cocchi Aperitivo Americano har alltid används av välrenommerade bartenders världen över. Den serveras både med is, en skvätt sodavatten och en citronskiva men är också högt rankad som drinkbas. Eftersom både kvalitet och varumärke är viktigt handlar det här inte om att välja vilken aperitivo som helst, utan just Cocchi Americano. Cocchi Aperitivo Americano Rosa har en söt, bitter och aromatisk smak i fin balans.

Cocchi Aperitivo Americano Rosa är tacksam att använda som drinkbas. På flaskan finns förslag på några enkla recept för ”hemmablandaren”. Det klassiska sättet är att servera Cocchi Aperitivo Americano Rosa är tillsammans med mousserande vin. Nedan är fler recept, bland annat skapat av barchefen Joachim Liljekvist från Farang i Stockholm. 
 

Classico

  • 2/3 Cocchi Rosa i en drinkmixer
  • 1/3 mousserande vin, förslagsvis Mauro Prosecco Brut, 89 kr
  • Is
  • Citronskiva


Cocchi Collins by Farang

  • 50 ml Cocchi Aperitivo Americano
  • 20ml citron
  • 30 ml rabarbercordial
  • Sodatopp

Rabarbercordial

  • 1 liter rabarberjuice
  • 700 g socker
  • Juice från 1 apelsin
  • Skal från 1 apelsin
  • 5 cl citronjuice
  • 3 stjärnor med stjärnanis

Cocchi Aperitivo Americano Rosa

Pris: 124 kronor
Artikelnummer:773
Druvsorter: Starkvinet görs på druvorna brachetto och malvasia. Vinet blandas med spritinfusionerade örter och kryddor, däribland artemisiablommor, gentianarötter och pomeransskal. Inga tillsatta färgämnen
Ursprung: Piemonte, Italien
Alkohol: 16,5 %
Volym: 500 ml
Sortiment: Ordinarie sortiment från 1 mars, se i vilka av Systembolagets butiker här.

Varmt välkommen att höra av dig om du är intresserad av Cocchi Aperitivo Americano Rosa. Det finns flera tillfällen att prova Cocchi Aperitivo Americano Rosa, bland annat på Oenoforsgruppens öppna provning fredagen den 18 mars samt vår vinmässa den 14 maj. Kontakta pressansvarig lisa.lind@oenoforos.se

Relaterade länkar

Ämnen

  • Mat, dryck

Oenoforosgruppen består av Oenoforos, som utvecklar egna varumärken, importören Carovin, medlemsklubben Senses Wineclub samt Nordic Sea Winery, det egna vineriet och produktionsanläggningen i Simrishamn. Grundare, ägare och koncernchef är Takis Soldatos.


Oenoforos AB - 
Sveriges mest innovativa företag inom vinbranschen. Med mottot ”väl valda viner” och prisvärdheten som ledstjärna representerar Oenoforos ett stort och brett urval av kvalitetsvin från hela världen.

Carovin AB - vin- och spritimportör av högkvalitativa produkter i mellan- och högprissegmentet. Carovin importerar vin från de flesta vinproducerande länderna i världen och väljer ut de bästa producenterna från varje vinregion.

Senses Wineclub - vinklubb för vin- och matintresserade med över 60 000 medlemmar. Senses Wineclub genomför provningar och mässor runt om i Sverige.

Nordic Sea Winery - en av norra Europas mest moderna vinanläggningar finns i Simrishamn. Här produceras flera av Systembolagets mest kända viner, däribland Mauro, Il Conte, Raccolto, Umbala och Zumbali. Sedan 2014 är Nordic Sea Winery är öppet för allmänheten som kan följa vinproduktionen på nära håll. På Nordic Sea Winery finns en spektakulär vinbar och restaurang.

Kontakter

Lisa Lind

Presskontakt Public Relations Manager Oenoforos Group Press och media 0706 - 66 04 21