Gå direkt till innehåll
Check Point kartlägger sviterna av WannaCry-attacken

Pressmeddelande -

Check Point kartlägger sviterna av WannaCry-attacken

Forskare från säkerhetsföretaget Check Point har detaljstuderat helgens omfattande ransomware-attack, kallad WannaCry. Forskarna har funnit att det begicks 34 300 attackförsök i totalt 97 länder. Den nuvarande hastigheten på spridningen är i snitt ett attackförsök var tredje sekund, vilket är en viss avmattning sedan attackens högsta intensitet för två dagar sedan. De länder där flest attacker utgått ifrån var Indien, följt av USA och Ryssland. Attackens utbredning presenteras i realtid i en spridningskarta.

Utifrån kartläggningen har företaget också utvecklat en nödstoppsdomän som baseras på en ny version av WannaCry. Med hjälp av denna, som avbryter angreppen när de når domänen, har man redan räddat tusentals potentiella offer från att drabbas av en ny våg av attacker.

Mer information om avslöjandet hittar ni på vår blogg.

Följ Check Point på:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/showcase/17905174

Twitter: http://www.twitter.com/checkpointsw

Facebook: https://www.facebook.com/checkpointsoftware

Blogg: http://blog.checkpoint.com

YouTube: http://www.youtube.com/user/CPGlobal

Ämnen


Om Check Point Software Technologies Ltd.
Check Point Software Technologies Ltd (www.checkpoint.com) är världsledande inom Internetsäkerhet och förser sina kunder med lösningar som ger ett kompromisslöst skydd mot alla typer av hot, samtidigt som de ger en minskad komplexitet och en sänkt ägarkostnad. Check Point var pionjärer i säkerhetsbranschen med FireWall-1 och den patenterade tekniken för Stateful Inspection. Idag fortsätter Check Point att utveckla nya innovationer baserade på sin Software Blade-arkitektur och förser sina kunder med flexibla och enkla lösningar som kan anpassas helt efter säkerhetsbehoven hos varje enskild organisation. Check Point är den enda leverantör som ser bortom tekniken och definierar säkerhet som en affärsprocess. Check Point 3D Security kombinerar policies, människor och bättre kontroll av säkerheten, på ett unikt sätt, för att bättre skydda information och för att hjälpa organisationer att implementera en bredare plan för säkerhet som överensstämmer med organisationers affärsmål. Kunderna består av tiotusentals organisationer av alla storlekar, inklusive alla företag på Fortune 100 och Global 100. Check Points prisbelönta ZoneAlarm-lösningar skyddar miljontals privatpersoner från hackers, spionprogram och identitetsstöld.

Kontakter

Archetype

Archetype

Presskontakt Kommunikationsbyrå

Relaterat innehåll

Om Check Point Software Technologies Ltd.

Check Point Software Technologies Ltd. (https://www.checkpoint.com/) är en ledande leverantör av cybersäkerhetslösningar till företag och myndigheter globalt. Check Point Infinity skyddar företag och offentlig sektor mot den femte generationens cyberattacker och har branschledande förmåga att identifiera skadlig kod, ransomware och andra typer av IT-säkerhetshot. Infinity består av fyra delar som ger starkt skydd och hotförebyggande lösningar i företagsmiljöer: Check Point Harmony, för distansarbetare; Check Point CloudGuard för automatiskt skydd av molnet; Check Point Quantum, som ger skalskydd för nätverk och datacenter, allt kontrollerat av branschens mest omfattande, intuitiva och enhetliga säkerhetshantering; och Check Point Horizon, en produktportfölj med förebyggande säkerhetslösningar. Check Point Software skyddar över 100 000 verksamheter av olika storlekar.

Check Point Software Technologies
Luntmakargatan 22
103 59 Stockholm
Sweden