Gå direkt till innehåll
Nätattacken Petya spridd på grund av dåligt skydd

Nyhet -

Nätattacken Petya spridd på grund av dåligt skydd

En stor ransomware-attack med ursprung i Ukraina kallad Petya har under de senaste dagarna spridit sig världen runt – även till Sverige – med förödande konsekvenser för många drabbade. En studie från säkerhetsföretaget Check Point visar att den omfattande spridningen skulle ha undvikits om fler företag hade ett adekvat skydd. Enligt Check Point har enbart 7 procent av företagen ett skydd för att kunna stå emot den här typen av attacker.

För de senaste nyheterna kring Petya, följ Check Points blogg som kontinuerligt uppdateras med den senaste informationen. 

Ämnen

Kontakter

Archetype

Archetype

Presskontakt Kommunikationsbyrå

Relaterat innehåll

Om Check Point Software Technologies Ltd.

Check Point Software Technologies Ltd. (https://www.checkpoint.com/) är en ledande leverantör av cybersäkerhetslösningar till företag och myndigheter globalt. Check Point Infinity skyddar företag och offentlig sektor mot den femte generationens cyberattacker och har branschledande förmåga att identifiera skadlig kod, ransomware och andra typer av IT-säkerhetshot. Infinity består av fyra delar som ger starkt skydd och hotförebyggande lösningar i företagsmiljöer: Check Point Harmony, för distansarbetare; Check Point CloudGuard för automatiskt skydd av molnet; Check Point Quantum, som ger skalskydd för nätverk och datacenter, allt kontrollerat av branschens mest omfattande, intuitiva och enhetliga säkerhetshantering; och Check Point Horizon, en produktportfölj med förebyggande säkerhetslösningar. Check Point Software skyddar över 100 000 verksamheter av olika storlekar.

Check Point Software Technologies
Luntmakargatan 22
103 59 Stockholm
Sweden