Pressmeddelande -

​Apoteket toppar som det mest hållbara varumärket i branschen

Sveriges konsumenter har återigen utsett Apoteket till det mest hållbara varumärket för branschen i varumärkesundersökningen Sustainable Brand Index TM 2015. Företaget är dessutom ett av de tio mest hållbara totalt i Sverige.

Sustainable Brand Index är Skandinaviens största varumärkesundersökning med hållbarhetsperspektiv och har genomförts i Sverige i fem år.

– Att Apoteket dessutom under ett år klättrat från en tiondeplats till plats fyra totalt i Sverige. Det är ett kvitto på att vi arbetar med rätt frågor och gör skillnad för kunderna. Vi arbetar med fem långsiktiga mål som bidrar till ett noga utvalt sortiment, bättre hälsa för våra kunder och medarbetare, minskad miljöpåverkan från läkemedel, ökad mångfald och en god lönsamhet, säger Anna Rogmark Hållbarhetschef i Apoteket.

– Vi har under 2014 kommunicerat hur vi kvalitetskontrollerar vårt sortiment. Detta har ökat kännedom om att vi granskar våra produkter med utgångspunkt från kundens behov samt funktion, miljö, sociala och etiska aspekter i hela värdekedjan. 

Tillfrågade i undersökningen är ett riksrepresentativt urval av 9500 konsumenter som har bedömt hur Sveriges 253 största varumärken presterar inom miljöansvar och socialt ansvarstagande. Den 23 mars 2015 bjöd Sustainable Brand Insight in 200 VD:ar, marknadschefer och hållbarhetschefer för att dela ut priser till rankingens vinnare på Nalen i Stockholm. Segrarna i indexet totalt blev Saltå Kvarn i Sverige, Stormberg i Norge, Irma i Danmark och Valio i Finland.

Mer information och pressfrågor

Anna Rogmark, Hållbarhetschef i Apoteket 010 – 447 52 61.

Eva Fernvall, kommunikationsdirektör i Apoteket 070 – 590 28 93.

Läs mer i SB index branschrapport 2015.

Ämnen

  • Hälsa, sjukvård, läkemedel

Kategorier

  • apotekets verksamhet

Vi erbjuder ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda hälsoprodukter och kvalificerade farmaceutiska tjänster till konsumenter, vården och företag. Hos oss möter du engagerade medarbetare med djup kunskap om läkemedel som vill inspirera till ett liv i hälsa och göra det enklare att må bra.

Kontakter

Magnus Frisk

Presskontakt Pressfrågor Ansvarig extern kommunikation 010-447 52 00