Pressmeddelande -

Apoteket inviger åtta nya apotek runt om i landet

Apoteket har tagit över som apoteksaktör på åtta orter runt om i landet. Idag, den 13 maj, invigs de nya apoteken som erbjuder allt från läkemedel till kvalitetssäkrade skönhetsprodukter.

– Vi ser fram emot att ta hand om både gamla och nya kunder. Vi hoppas att de ska uppskatta vår service och rådgivning kring läkemedel och det kvalitetssäkrade egenvårdssortimentet med bland annat våra populära egna varumärken Apoteket och Apoliva, säger Calvin Anderson, försäljningschef på Apoteket.

Att apoteken nu öppnar på åtta nya handelsplatser och köpcentra är en följd av den affär som Apoteket och ICA Hjärtat genomförde för en tid sedan. Apoteken finns i Örebro, Bromma, Norrköping, Ytterby, Jönköping, Borås, Växjö och Kalmar.

– Vi vill göra det enkelt för människor att må bra och vill finnas där många människor som har behov av våra produkter och vår rådgivning finns. Att vid behov få ta del av vår kunskap eller hämta ut läkemedel samtidigt som man exempelvis veckohandlar är något som förenklar vardagen för våra kunder, säger Maria Ahlestål, etableringschef på Apoteket.

Från och med den 13 maj och en vecka framåt kommer apoteken på de åtta orterna att fira öppningen. Calvin Anderson hoppas kunna utveckla apotekens erbjudanden ytterligare i framtiden.

– Apoteket har flera olika hälsotjänster som vi på sikt hoppas kunna erbjuda på de nyöppnade apoteken. Här kan kunderna också få tillgång till de allt fler digitala tjänster som Apoteket erbjuder, bland annat appen Mina recept som underlättar för läkemedelskunder.

För mer information:
Calvin Anderson, försäljningschef, 010-447 58 00
Maria Ahlestål, chef Etablering, 010-447 53 79
Apotekets pressjour, 010-447 52 00

Ämnen

  • Hälsa, sjukvård, läkemedel

Kategorier

  • apotekets verksamhet

Apoteket är Sveriges ledande apoteksaktör och ett av landets mest omtyckta varumärken. Kombinationen av innovation, långa historia och hållbart företagande gör oss till ett dynamiskt företag som tror på ett liv i hälsa. Vi erbjuder ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda hälsoprodukter och farmaceutiska tjänster till konsumenter och vården.

Kontakter

Magnus Frisk

Presskontakt Pressfrågor Ansvarig extern kommunikation 010-447 52 00