Pressmeddelande -

Peder Jonsson är Svenska Afghanistankommitténs nya ordförande

Peder Jonsson valdes med acklamation till ny ordförande för Svenska Afghanistankommittén vid organisationens årsmöte i Stockholm under lördagseftermiddagen. Han efterträder Lotta Hedström som avgår efter åtta år i styrelsen, varav tre år som ordförande.

Peder Jonsson har suttit i Svenska Afghanistankommitténs styrelse sedan 2010. 2013 valdes han till vice ordförande.
– Under min tid som ordförande hoppas jag att vi bättre kommer klara av de stora förändringar som väntar i efterdyningarna av presidentvalet, säger Peder Jonsson.

Peder Jonsson är senior rådgivare på kommunikationsföretaget Kreab Gavin Anderson.  I tio år ingick han i företagets ledning. Idag arbetar han främst med kommunikationsfrågor om energi- och miljö, IT, telekom och komplexa system. Sedan 2009 är han forskningsledare vid institutionen för industriell ekonomi och organisation vid Kungliga Tekniska Högskolan. Peder Jonsson är också medlem i Ingenjörsvetenskapsakademins näringslivsråd, i den svenska miljö- och klimatkommittén inom International Chamber and Commerce och ordförande i Stockholms Handelskammares IT-utskott.

Den nya styrelsen för Svenska Afghanistankommittén består av:

ORDFÖRANDE
Peder Jonsson, Stockholm

VICE ORDFÖRANDE
Bengt Kristiansson, Stockholm

ÖVRIGA LEDAMÖTER
Inger Axell, Stockholm
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M), Lycksele
Anders Fänge, Viken/Skåne
Lennart Kotsalainen, Stockholm
Hans Linde (V), Göteborg 
Siwita M Nasser, Malmö
Shirin Persson, Falköping 

SUPPLEANTER
Freshta Dost, Borås
Vanessa Narges Mekrami, Uppsala


Ämnen

  • Bistånd

Svenska Afghanistankommittén (SAK) är en biståndsorganisation som arbetar för människors rättigheter i Afghanistan. Organisationen har sedan 1982 bedrivit ett framgångsrikt utvecklingsarbete i landet tillsammans med det afghanska folket. SAK initierar och driver projekt inom utbildning, hälsovård, rehabilitering av funktionshindrade samt utveckling på landsbygden. Organisationen är religiöst och politiskt obunden och finansieras av Sida, EU, Världsbanken och tusentals privatpersoner.