Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Brandområdet i Ekshärad stängt för allmänheten

Det råder förbud mot att tillträda eller vistas i det brandhärjade området i Hornnäs, Ekshärad. Anledningen till beslutet är att det kan vara mycket farligt för människor att vistas i området då nya bränder lätt kan blossa upp och träd kan falla ned.

Beslutet om tillträdesförbud har fattats av Länsstyrelsen Värmland och gäller till och med den 5 augusti 2018. Räddningstjänstens personal samt polis är undantagna tillträdesförbudet. Beslutet gäller för brandområdet i Ekshärad, men Länsstyrelsen uppmanar till stor försiktighet i hela länet. Allmänheten bör undvika samtliga områden som drabbats av skogsbrand på senare tid.

För mer information, kontakta gärna:

Patrik Norling
Enhetschef Länsstyrelsen Värmland
Telefon 010-224 72 21

Ämnen

Regioner


Om Länsstyrelsen
Vi är riksdagens och regeringens länk till och från Värmland. Vi för länets talan och samtidigt arbetar vi för att nationella beslut får ett så bra genomslag som möjligt i länet.

Kontakter

Karin Hovdebo

Karin Hovdebo

Presskontakt Pressansvarig 010-224 73 87
Catrin Hasewinkel

Catrin Hasewinkel

Presskontakt Kommunikationsansvarig 010-224 73 91

En samlande kraft för ett hållbart Värmland.

Våra uppdrag är att arbeta för en utveckling där miljö, tillväxt och goda levnadsvillkor går hand i hand. Målet är en ren livsmiljö, en stabil arbetsmarknad samt ett gott liv för invånarna. Kort sagt arbetar vi för en hållbar utveckling i länet.

Länsstyrelsen Värmland
Våxnäsgatan 5
651 86 Karlstad
Sweden