Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Länsstyrelsen upphäver eldningsförbudet i Värmland

Eldningsförbudet i Värmland har idag upphävts på grund av sjunkande brandriskprognos i länet. Länsstyrelsen Värmland manar dock till fortsatt försiktighet i skog och mark.

Länsstyrelsen Värmland har idag, måndag 18 juni, beslutat att upphäva det tidigare beslutet om eldningsförbud. Detta på grund av senaste tidens förändrade väderlek som gör att det inte längre råder lika stor risk för brand i skog och mark. Brandriskprognosen har sjunkit i flera delar av länet.

Beslutet om eldningsförbudet togs den 23 maj och innebar att all eldning utomhus förbjöds på grund av den mycket stora brandrisken som rådde i stora delar av länet.

Beslutet om eldningsförbud upphävs från och med idag, måndag 18 juni.

För mer information, kontakta: 

Elin Lindsjö, handläggare risk och säkerhet elin.lindsjo@lansstyrelsen.se alt. 010-224 74 27.

Regioner


Om Länsstyrelsen
Vi är riksdagens och regeringens länk till och från Värmland. Vi för länets talan och samtidigt arbetar vi för att nationella beslut får ett så bra genomslag som möjligt i länet.

Kontakter

Karin Hovdebo

Karin Hovdebo

Presskontakt Pressansvarig 010-224 73 87

En samlande kraft för ett hållbart Värmland.

Våra uppdrag är att arbeta för en utveckling där miljö, tillväxt och goda levnadsvillkor går hand i hand. Målet är en ren livsmiljö, en stabil arbetsmarknad samt ett gott liv för invånarna. Kort sagt arbetar vi för en hållbar utveckling i länet.

Länsstyrelsen Värmland
Våxnäsgatan 5
651 86 Karlstad
Sweden