Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Apoteas VD Pär Svärdson är Uppsala läns mest företagsamma människa

Pär Svärdson, VD och grundare av nätapoteket Apotea.se, har utsetts till Sveriges mest företagsamma människa 2015 i Uppsala län.

Tävlingen arrangeras av Svenskt Näringsliv i syfte att uppmärksamma företagsamma människor som vågar satsa, investera och skapa arbetstillfällen. Vid omröstningen i Uppsala län fick Pär Svärdson flest röster.

Pär Svärdson, 46 år, är VD och grundare av Apotea.se, med 140 anställda varav 110 i Morgongåva i Heby kommun i Uppsala län. De senaste tolv månaderna har företaget nyanställt företaget anställda 85 personer, av vilka 65 under 25 år. Försäljningen beräknas 2015 mer än fördubblas till cirka 580 Mkr.

Pär Svärdson är också en av grundarna av nätbokhandeln Adlibris och ingick i företagets ledning under 14 år. Adlibris har också sin huvudsakliga verksamhet i Morgongåva. Tillsammans har de båda företagen gjort Morgongåva till Sverige ledande e-handelskluster och skapat mer än 200 arbetstillfällen i kommunen.

Tävlingen ”Sveriges mest företagsamma människa” arrangeras för fjärde året av Svenskt Näringsliv i rad och utser vinnare i 24 regioner.

Pär Svärdson utsågs tidigare i år till Årets Företagare 2015 i Sverige av organisationen Företagarna.

Ämnen


Apotea.se är Sveriges första fullskaliga apotek som inte har någon fysisk butik utan bara finns på nätet. Syftet är att öka servicen och underlätta vardagen för våra kunder. Vi som arbetar på apotea.se har lång erfarenhet av näthandel och sedan 2011 har vi Läkemedelsverkets tillstånd att bedriva apotek med ett heltäckande sortiment av både receptfria och receptbelagda läkemedel. Hos oss kan du dock handla mycket mer än bara läkemedel – vi har det mesta för din kropp, hälsa och ditt välbefinnande. Precis som på ett vanligt apotek fast med nätets bekvämlighet!

Sveriges största nätapotek - snabbt, billigt och fraktfritt!

Apotea.se lanserades 2012. Hos oss har du tillgång till ett enormt sortiment och kan i lugn och ro beställa dina apoteksvaror och hämta ut receptbelagda läkemedel hemifrån. Du får enkelt kontakt med våra apotekare för rådgivning via telefon, chatt eller mail. Apotea har utsetts till Sveriges hållbaraste e-handel två år i rad.

Apotea.se
Sveavägen 168, 2 tr
113 46 Stockholm