Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinformation från regionala tillväxtnämnden

Denna information redogör kortfattat för regionala tillväxtnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 22 mars 2013. För mer information om olika ärenden, besök www.skane.se/demokrati.

Nyheter i korthet

Region Skåne följer upp arbetet med regional samverkan kring etableringen av ESS och MAX IV i Lund

Region Skåne har tillsammans med Skånes samtliga kommuner, Region Blekinge och högskolorna i Skåne och Blekinge under det senaste året genomfört ett projekt för att på bästa sätt utnyttja det faktum att Skåne inom några år kommer att hysa två forskningsanläggningar av världsrang. Projektet mynnade ut i fem strategier, och nu har regionala tillväxtnämnden fattat beslut om en så kallad ansvarsmatris som anger vem som ansvarar för att genomföra de olika strategierna. Läs mer om projektet på http://essmax4tita.skane.org/

Region Skåne samverkar med Västra Götalandsregionen kring biogas

Region Skåne har beslutat att vara fossilbränslefritt år 2020. Redan idag drivs 687 av Skånetrafikens 1 034 bussar med fordonsgas, varav andelen biogas är 62,7 procent. Men för att säkra tillgången till biogas som drivmedel krävs långsiktiga spelregler för att bidra till ökad produktion och användning. Därför har regionala tillväxtnämnden beslutat om en avsiktsförklaring om samverkan med Västra Götalandsregionen om biogas. Läs mer om Skånes färdplan för biogas på http://www.biogassyd.se/fardplanbiogas

Information

Pontus Lindberg (M)
Regionråd och ordförande i regionala tillväxtnämnden, 0768-89 01 16

Ewa Bertz (FP)
1 vice ordförande i regionala tillväxtnämnden, 0706-03 43 39

Christine Axelsson (S)
Regionråd och 2 vice ordförande i regionala tillväxtnämnden, 044-309 32 37


Ämnen

Kategorier

Regioner


Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvården samt utvecklingen av näringsliv, kommunikationer och kultur i Skåne. Region Skåne har cirka 32 000 anställda och omsätter cirka 38 miljarder kronor (2013).Region Skånes högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs av invånarna i Skåne.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt 044-3093977

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvården samt utvecklingen av näringsliv, kommunikationer och kultur i Skåne.

Region Skåne arbetar med vård, hälsa, tandvård, näringsliv, kultur, trafik och miljö. Skåningarna väljer de politiker som styr vårt arbete. Vi tar ansvar för att tillsammans med andra skapa livskvalitet, tillväxt och utveckling. Region Skåne bidrar till ett livskraftigt Skåne - bättre liv i Skåne.

Region Skåne
Västra Storgatan 12
29189 Kristianstad
Sweden