Gå direkt till innehåll
Totalt är 18 företag nominerade till de olika priserna under Företagens Galakväll. Foto: Samed Kaj
Totalt är 18 företag nominerade till de olika priserna under Företagens Galakväll. Foto: Samed Kaj

Pressmeddelande -

De kan vinna Härnösands företagspriser

På fredagen 7 april presenterades 18 av de företag som har chans att vinna priser under Företagens Galakväll. Vilka som slutligen vinner avgörs på St Petrilogen den 12 maj.

I år har det kommit in rekordmånga förslag på företag som är värda att prisas och juryn har därför haft ett utmanande uppdrag.

– Det är jätteroligt att så många engagerar sig och vill lyfta fram alla duktiga företagare som finns i Härnösand, säger kommunens tillväxtchef Uno Jonsson.

Ett av de företag som har chans att vinna är Gulf, som till och med har fått två nomineringar.

- Det ska bli fantastiskt roligt att få berätta för personalen för det här är vi alla delaktiga i, säger Kristina Engström på Gulf. Och vi är tävlingsmänniskor så vi vill vinna båda priserna.

Det första företagspriset i Härnösand delades ut 1985 och sedan dess har det tillkommit flera kategorier. Nu delas totalt sju priser ut.

De nomineringar som nu presenteras är till kommunens fyra priser Årets tillväxtföretag, Årets nyföretag, Årets butik och Årets banbrytare samt Företagarnas pris till Årets företagare och Mittnätverket Vendelas pris till Årets Vendela. Under galan delar dessutom Västernorrlandsgården ut pris till Årets livsmedelsproducent.

De nominerade företagen är:

Årets tillväxtföretag 
Comfort Erikssons VVS, J A Skogström, Mäklarhuset Härnösand

Årets nyföretag  
Mat by Mathias, Edholm Nilsson, PowerUp Electrics

Årets butik
Cityexperten, GULF Härnösand, Nordhem Inredning (Mio)

Årets banbrytare 
Absolicon Solar Collector, DNA Academy, Berget Events

Företagarnas pris Årets företagare 
Anders Selldén, Karolina Lassila, Ulf Hamrén

Mittnätverket Vendelas pris Årets Vendela
Ulrica Cedervall/Salongen Storgatan, Agneta Nyholm Winqvist/School of Graceful Living, Kristina, Angelica och Sophie Engström/GULF Härnösand

Ämnen

Regioner


Härnösand har cirka 25 000 invånare och ligger mycket vackert med Höga Kustens storslagna och dramatiska natur in på knuten. Staden grundades 1585 och är en av Norrlands äldsta städer.

Bebyggelsen i centrum är välbevarad och ger en stadskänsla som sällan finns i mindre städer. Större delen av stadskärnan ligger på Härnön och hela kommunen präglas av vatten och hav. Här kan du segla genom stan och stanna till vid någon av våra gästhamnar.

Kontakter

Uno Jonsson

Uno Jonsson

Tillväxtchef 0611-34 82 52

Relaterat innehåll