Uppgifter av allvarlig karaktär

Här kan du lämna uppgifter för att uppmärksamma Idrottsombudsmannen på allvarliga risker som kan skada personer inom idrotten, idrotten som organisation, samhället eller miljön.

Innan du lämnar dina uppgifter är det bra att känna till att föreningens styrelse har ansvar att agera. Kontakta därför i första hand styrelsen och undersök om de använt de åtgärder som finns inom ramen för deras uppdrag.

Om otryggheten kvarstår eller om du upplever att du inte kan vända dig till din förening eller aktuellt förbund kan du använda den här tjänsten.

Vi finns här för att hjälpa dig och vill gärna komma i kontakt med dig. Om du lämnar dina kontaktuppgifter underlättar du kontakten och den fortsatta hanteringen.

För att hjälpen ska bli så bra som möjlig är det viktigt att du läser igenom hela den här texten.

Krypterad tjänst

När du har skickat ditt meddelande i den här tjänsten får du ett ID-numer och lösenord på skärmen. Spar dessa!

Då tjänsten är krypterad är det ditt ansvar att följa upp ärendet via denna hemsida under ”Följ upp”. Om du väljer att vara anonym kan vi inte kontakta dig på något annat sätt än genom visselblåsartjänsten.

Konfidentiella kontaktuppgifter

Om du lämnar dina kontaktuppgifter förenklar det vår dialog med dig. Vi utelämnar aldrig dina kontaktuppgifter utan att du först godkänt detta.

Gällande anonymitet

Visselblåsarmeddelanden kan lämnas öppet eller anonymt. Om du vill vara anonym bör du tänka på att det kan göra det svårare för oss att hjälpa dig och värdera uppgifterna. Är du som uppgiftslämnare anonym kan du inte förvänta dig löpande information om hanteringen av uppgifterna.

Så här lämnar du ditt meddelande

Du rapporterar enkelt och tryggt genom att följa instruktionerna i formuläret. När du skickat ditt meddelande får du ett ID och lösenord på skärmen som du måste kunna ange om du vill följa upp lämnade uppgifter via den här tjänsten. Spara dem säkert.

SKAPA MEDDELANDE

Här följer du upp ditt meddelande och läser våra svar till dig.