Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Före detta anställd vittnar om snusket

Flera personer har under veckan insjuknat efter att ha ätit på McDonalds i Nödinge. Närmare 30 anmälningar har kommit in om allt från hög feber till diarréer.

Nu väljer en tidigare anställd att berätta om mindre aptitliga företeelser på snabbmatsrestaurangen.

– Det är första gången jag hör om det här, meddelar Jörgen Hansson, restaurangens ägare.

– Jag blev inte ett dugg förvånad när jag såg nyheten om att folk blivit sjuka, säger den tidigare anställde.

Mögliga tomater och fusk med rengöring är några av de hygieniska brister som den före detta McDonalds-medarbetaren vittnar om.
Foto: Anders Ylander
Restaurangens ägare Jörgen Hansson tar allvarligt på det den tidigare anställde har att berätta.
En Big Mac från McDonalds. Obs! Hamburgaren kommer inte från den aktuella restaurangen.
Foto: Jan Wiriden

McDonalds i Nödinge är återigen i blåsväder. Snabbmatsrestaurangen har fått stänga igen efter att närmare 30 anmälningar om kraftiga sjukdomsfall har kommit in till kommunen. Efter nyheten väljer en tidigare anställd på restaurangen att berätta om sina upplevelser under tiden på restaurangen.

– Vid ett tillfälle upptäcktes det att tomaterna i en hel förpackning var mögliga. Då fick vi instruktionerna att vi bara skulle skölja av tomaterna för vi hade inte råd att kasta dem, berättar personen.

Fuskade med rengöring

Enligt denne så var händelser som den med tomaterna inte ovanliga. Den före detta McDonaldsmedarbetaren, som jobbade på restaurangen i omkring ett år, berättar också om fusk kring rengöring av milkshake-, kaffe- och dryckmaskiner.

– Det fanns en liten lapp som hängde på väggen där man skulle trycka ut nya etiketter när man hade bytt och rengjort olika maskiner. Jag blev tillsagd flera gånger att jag skulle byta dessa etiketter för att det skulle se ut som att det var rengjort nyligen.

Enligt den före detta medarbetaren så riskerade man också utskällningar och otrevligt bemötande om man ville sjukanmäla sig.

– Så jag har ju gått och jobbat med både feber och förkylning. Det var inte okej att ringa in och sjukanmäla sig. Jag har haft gäster som har frågat om jag verkligen borde stå där för att jag verkar så sjuk.

"Tar allvarligt på det"

När Jörgen Hansson, ägare av McDonalds i Nödinge, får ta del av den tidigare anställdes berättelser så tar han dem på största allvar. I ett sms skriver han:

"Det är första gången jag hör om det här och tar ju självklart allvarligt på det. Jag kommer nästa vecka att prata med mitt arbetsledarteam om detta."

Tiden på McDonalds i Nödinge har den före detta medarbetaren gjort allt för att glömma.

– Jag grät varje gång jag körde hem därifrån och hade ångest varje morgon när jag skulle åka dit. Jag har inte satt min fot där en enda gång sedan jag slutade.