Nyhet -

Prestigefyllt pris till bemanningsbranschens arbetsmiljöapp

Svenska Publishing-priset för användbarhet har tillfallit Prevent som på initiativ från Bemanningsföretagen tagit fram appen Checklistor för arbetsmiljö. Motiveringen lyder ”För en fokuserad, väl genomförd app som underlättar för målgruppen”.

-Det är oerhört positivt att appen uppmärksammats i det här oväntade sammanhanget, säger Henrik Bäckström, förbundsdirektör Bemanningsföretagen. Att digitalisera det systematiska arbetsmiljöarbetet är viktigt för såväl bemanningsföretag och kund som anställda. 

Appen hjälper konsultchefer att hålla koll på arbetsmiljön och innehåller en checklista för riskbedömning av de uthyrdas tillfälliga arbetsplatser. Den möjliggör till exempel att på ett lätt sätt gå tillbaka till en bedömning av en arbetsplats om det inkommer ett nytt uppdrag där, och det är möjligt att systematisera i geografiskt perspektiv med hjälp av gps-bestämning.

-Den här praktiska appen underlättar väsentligt för bemanningsföretaget att samla alla arbetsmiljöbedömningar i ett system och dessutom ansluta till andra HR-system, säger Henrik Bäckström. Att checklistan sedan förpackas i telefonen istället för otympliga mappar och arkiv är helt i linje med bemanningsbranschens snabbfotade utveckling. 

Appen finns för både iPhone och Android, och redan inom en månad efter att appen släppts i september 2014 hade den laddats ned över 900 gånger. Du kan läsa mer om den här
Läs mer om vinnarna av Svenska Publishing-priset här

Ämnen

  • Arbetsmiljö

Kategorier

  • app
  • prevent
  • bemanningsföretagen