Nyhet -

Svensk ny vice ordförande i Europafarmakopékommissionen

Läkemedelsverkets Torbjörn Arvidsson valdes igår till ny 1:e vice ordförande i Europafarmakopékommissionen. Valet genomfördes under pågående kommissionsmöte i Strasbourg.

Under Europafarmakopékommissionens möte igår fanns val av 1:e vice och 2:e vice ordförande på dagordningen. Torbjörn Arvidsson, som nominerats till båda posterna av Läkemedelsverket, valdes till 1:e vice ordförande.

Torbjörn Arvidsson har 15 års erfarenhet av arbete inom Europafarmakopén som medlem i expertgrupper samt ordförande för expertgrupp 10A sedan 2013. Torbjörn Arvidsson har även under en 3-årsperiod varit ansvarig för svenska delegationen i Europafarmakopékommissionen.

Europafarmakopén är organiserad i EDQM, European Directorate for the Quality of Medicines, under Europarådet och har sitt säte i Strasbourg. Europafarmakopékommissionen är beslutande organ för de legalt bindande texter som finns för substanser som ska användas i läkemedel och för färdiga läkemedel. Dessa texter publiceras i Europafarmakopén.

1:a vice och 2:a vice ordförande ingår i Europafarmakopéns presidium som utgör ledningsgruppen för Europafarmakopén och bland annat tar fram förslag på farmakopéns kommande arbetsprogram. Vice ordföranden har därmed stora möjligheter att påverka utvecklingen av Europafarmakopén.

Ämnen

  • Hälsa, sjukvård, läkemedel

Regioner

  • Stockholm

Kontakter

Pär-Anders Jonsgården

Presskontakt Pressansvarig Kommunikationsenheten 018 -18 36 33

Therese Smedberg

Presskontakt Pressansvarig Kommunikationsenheten 018-17 46 31