Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny direktör i proAros

Eva Wetterstrand slutar som direktör för proAros den sista april och går från den första maj över till arbete i stadsledningen. I januari 2015 lämnar Eva sin anställning i Västerås stad. Som ny tf direktör för proAros föreslås Eva Kassle, idag förvaltningschef i Skultuna.

Eva Wetterstrand anställdes i december 2009 av kommunstyrelsen som direktör för proAros.

Som en konsekvens av BUM-utredningen har antalet anställda på proAros reducerats från 9000 till 3000 stycken och motsvarande förändring av central administration har skett för att säkra en ekonomi i balans. Samtliga verksamhetsområden är organiserade efter funktion i stället för geografiskt område. Nya processer för ledning och kommunikation har etablerats.

-Eva Wetterstrand har gjort ett bra och viktigt jobb som direktör för proAros. Under senare tid har vi fört en dialog om vilket ledarskap proAros behöver framöver med nuvarande inriktning. Vi är överens om att proAros behöver något av en nystart, och ett nytt ledarskap är en del av detta, säger Bo Dahllöf, stadsdirektör Västerås stad.

- Jag slutar nu efter 4,5 mycket lärorika och utmanande år. proAros har genomgått sin största förändring sedan starten som del av stadens översyn av beställar- och utförarmodellen. Jag har tillfört en hel del av min erfarenhet från näringslivet, och känner att det är tid att gå vidare, säger Eva Wetterstrand.

Eva Kassle har en lång erfarenhet av Västerås stads verksamhet, och är medlem av koncernledningen idag. Hon är dessutom mycket väl insatt i proAros organisation där hon tidigare varit verksam.

 

För mer information

Bo Dahllöf, stadsdirektör, 021 – 39 11 04

Eva Wetterstrand, direktör proAros, 021-39 12 31

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås