En upplevelse utanför Gotland

Det finns många skäl till att besöka Stora Karlsö. Det rika fågellivet, de blommande alvarängarna eller öns rika historia med flera spännande stenåldersgrottor. Eller så åker du bara ut till Stora Karlsö för att njuta av lugnet, stranden och de fina kalkstensklipporna.

Välkommen till ett paradis mitt i Östersjön!



Upplev Stora Karlsö
Ön är ett av Gotlands bästa utflyktsmål och ligger bara en halvtimmes båtresa från Klintehamn.

Många som besöker oss väljer att bo över på ön. Det är ett sätt att upptäcka mer av denna speciella ö och känna att man har ön för sig själv när sista båten gått. Lugn och frid vilar över ön när den ljumma sommarkvällen kommer, och den klara luften och det kristallklara vattnet möter dig på morgonen.

Jag vill besöka Karlsö

Fåglarna på Stora Karlsö
Se sillgrisslorna live dygnet runt, med webbkameror!

I ett världsunikt projekt följer havsfågelforskarna sillgrisslekolonierna på Stora Karlsö. Nu kan du också få en inblick i sillgrisslornas liv och samtidigt hjälpa forskarna att studera fåglarna.

Följ sillgrisslorna

Ät gott på Karlsö-restaurangen
En inbjudande mötesplats för naturintresserade livsnjutare i alla åldrar.

På Stora Karlsö finns en restaurang där du som vill kan avnjuta alla dina måltider under vistelsen på ön. Restaurangen är belägen i Norderhamn med en fantastisk utsikt över viken.

Jag vill äta gott på Karlsö

En upplevelse för hela familjen
Här hittar du lugnet och äventyret

Hur är det att besöka Stora Karlsö med barn? Vad har den vackra fyren att berätta? Och hur är det att övernatta på ön? Se våra filmer för att få en känsla av den upplevelse som ön har att erbjuda.

Jag vill se filmer om Stora Karlsö

Kurser, kultur och kvällsturer
Det finns fler sätt att uppleva Stora Karlsö på!

Det finns fler sätt att uppleva ön. Gå en kurs i trevlig sällskap under några dagar. Eller åk ut på någon av sommarens kvällsturer och ät gott i restaurangen. Restaurangen anordnar också olika kultur-evenemang, t.ex. musikföreställningar, författarsamtal och dryckesprovningar.

Aktuellt på Stora Karlsö

Vill du veta vad som händer på Stora Karlsö?