Pressmeddelande -

Nu kommer ugnen som pratar med maten

Tillaga fisk i ett isblock eller kött i ett hölje av bivax - utan att isen eller vaxet smälter. Är det möjligt? Med Mieles dialogugn är det fullt möjligt eftersom den med en helt ny teknik anpassar tillagningen till varje råvara. Med andra ord kan du lägga allt på samma plåt och det blir klart exakt samtidigt upp till 70 % snabbare än med en vanlig ugn.

– Överraska gästerna och lägg rå fisk i ett isblock och voilà, några minuter senare är fisken tillagad men isen förblir fryst. Eller ta den populära plåtmaten till helt nya nivåer. En viltstek på en bädd av grönsaker och omgiven av potatis är 45 minuter senare färdig; köttet rosa, grönsakerna lätt al dente och potatisen perfekt mjuk – enkelt, snabbt och i en enda omgång, säger Henrik Israelsson, produktchef hos Miele. 

Inte övertygad?
Du kan även lägga en bit fisk i ugnen och låta halva tillagas och andra halvan förbli rå, göra suffléer med perfekt fluff varje gång och baka bröd utan någon färgad/hård skorpa. Men vill du ha en skorpa är det inga problem, dialogugnen har både den nya teknologin och den vanliga ugnens teknik, så du kan välja exakt vilken färg du vill att skorpan ska få.

– Banbrytande teknologi att laga mat med, jag har själv inte ens snuddat vid den kapacitet som ugnen besitter. Trots min erfarenhet från det professionella köket så är jag imponerad av möjligheterna ugnens prestanda ger, säger Henrik Norström, flerfaldigt prisbelönad stjärnkock.

Men hur är det ens möjligt?
Det korta svaret är att dialogugnen använder elektromagnetiska vågor på olika frekvenser som känner av råvarornas textur och anpassar tillagningen efter varje enskild råvara. Och nej, det är inte en mikro, dialogugnen är smartare än så.

___________________________________


Miele dialogugn lanseras i maj 2019. Pris: 94 490 kr, då ingår installation av dialogugnen och att Mieles egen kock kommer hem och lagar en 4-­rätters middag för ett sällskap om sex personer. Dialogugnen finns i två designutföranden: PureLine och VitroLine samt fyra färger: rostfri, grafitgrå, briljantvit och obsidiansvart.

Är du nyfiken på den där halvt tillagade och halvt råa fisken? Vi presenterar gärna Miele dialogugn för dig medan laxen tillagas, och serverar den därefter med tillbehör signerade Henrik Norström. Räkna med att det tar 15 minuter. Hör av dig till isabelle@amazingalice.se eller på 072-723 23 45 för att boka en dag under vecka 13-15.

___________________________________

För mer information om dialogugnen, kontakta
Produktchef Henrik Israelsson, henrik.israelsson@miele.com, 08-562 29 000 eller läs mer på www.miele.se

Miele med huvudkontor i Tyskland är Europas största familjeföretag i vitvarubranschen, grundat 1899. Miele är en internationell koncern, verksam i cirka 100 länder via egna dotterbolag och importörer, med drygt 20 000 anställda och med produktion i Tyskland. 2017/2018 omsatte Miele-koncernen 4,1 miljarder euro. Företaget har sedan starten byggt sin marknadsposition på att ligga främst inom kvalitet och teknik. ”Immer Besser”, fritt översatt ”Alltid bättre”, speglar de kärnvärden som Miele har haft ända sedan företaget grundades: Att ständigt sträva efter att åstadkomma något bättre. Mer information om Miele finns på www.miele.se

Ämnen

  • Livsstil, mode, fritid

Kategorier

  • miele
  • dialogugn
  • inbyggnadsprodukter
  • kök
  • matlagning
  • m chef-teknik
  • recept

Om Miele
Miele med huvudkontor i Tyskland är Europas största familjeföretag i vitvarubranschen, grundat 1899. Miele är en internationell koncern, verksam i cirka 100 länder via egna dotterbolag och importörer, med drygt 20 000 anställda och med produktion i Tyskland. 2017/2018 omsatte Miele-koncernen 4,1 miljarder euro.

Företaget har sedan starten byggt sin marknadsposition på att ligga främst inom kvalitet och teknik. ”Immer Besser”, fritt översatt ”Alltid bättre”, speglar de kärnvärden som Miele har haft ända sedan företaget grundades: Att ständigt sträva efter att åstadkomma något bättre.

Mer information om Miele finns på www.miele.se   

Kontakter

Linda Johansson

Presskontakt Head of Marketing SE, Head of Digital Marketing Nordic 08-562 29 000