Gå direkt till innehåll
​Mats Aronsson har skapat kulturnattsbilden

Pressmeddelande -

​Mats Aronsson har skapat kulturnattsbilden

Mats Aronsson, målare och grafiker, välkänd för många Växjöbor, har skapat 2019 års kulturnattsbild. Det är en bild som kommer att synas över hela stan inför och under den kommande Kulturnatten i Växjö, som äger rum lördagen den 26 januari.

Kulturnattsbilden är inspirerad av ett flygfoto över Malmöfestivalen som Mats såg för några år sedan. Den är målad i akryl på duk och fångar fint det magiska myllret som alltid brukar infinna sig i vintermörkret på kulturnatten.

Tema för 2019 års Kulturnatt är förnuft och känsla och det kan arrangörerna givetvis tolka på många olika sätt.
 
- För mig är förnuft respekt, säger Mats Aronsson. I vissa lägen genom åren önskar jag att jag lyssnat mer på förnuftet, men känslan har varit och är oerhört viktig i mitt arbete som konstnär.

Mats har själv medverkat i Kulturnatten varje år sedan 2008 och gör det självklart även i år.

Alla kulturnattsarrangörer som vill finnas med i kulturnattsprogrammet ska registrera sina evenemang senast den 4 december. Det gör man på kommunens webbsida www.vaxjo.se/kulturnatten . På den sidan kan man från januari ta del av hela det digra kulturnattsprogrammet.

Utöver kulturnatten planerar Mats Aronsson en utställning i det egna galleriet i Växjö i november. I mars medverkar han i Växjö Konstrunda och i april blir det Konstrundan på Österlen.

För mer information och intervjuer
Mats Aronsson, konstnär, telefon 070-688 83 82
Maria Lundqvist och Mark Andersson, kultur- och fritidsförvaltningen, Växjö kommun, 0470-410 00
http://www.vaxjo.se/kulturnatten

Foto: Alexander Hall

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Damla Mol

Damla Mol

Presskontakt Pressansvarig Växjö kommun 0470- 419 61

Välkommen till Växjö kommun!

​I Växjö kommun värnar medarbetarna om varandra och om invånarna, företagarna och besökarna. Tillsammans bygger vi alla en levnadsvänlig, hållbar plats där du kan vara dig själv. Kommunen erbjuder en mix av tätort och landsbygd, sport och kultur, puls och vila. Här finns ett spännande näringsliv och ett modernt universitet. Naturen finns alltid nära och lockar till både vila och äventyr.

Växjö kommun
Box 1222
35112 Växjö