Pressmeddelande -

Inför Brasiliens Grand Prix 2018

Brasiliens Grand Prix på Autódromo José Carlos Pace (Interlagos) är säsongens sista Formel 1-lopp. Pirelli har valt ut däcken P Zero White medium, P Zero Yellow soft och P Zero Red supersoft. Loppen på Interlagos är kända för att vara oförutsägbara, både sett till väder och händelseförlopp. Brasilien är en av Pirellis viktigaste marknader – här tillverkar tre stora fabriker däck som sitter på nästan hälften av alla bilar i landet.

BANAN UR ETT DÄCKPERSPEKTIV

  • Sett till namnen är de utvalda däcken samma som i fjol, men eftersom samtliga däck blivit ett ”steg” mjukare i år är valet de facto något mjukare jämfört med 2017.
  • Brasilien bjuder på säsongens kortaste varv (4,309 km) efter Monaco och Mexico City, vilket innebär att däcken ständigt utsätts för påfrestningar i kurvor och trånga passager.
  • Vädret på banan är alltid oförutsägbart – Brasiliens GP har under tidigare säsonger bjudit på såväl bantemperaturrekord som ösregn.
  • De snabba kurvorna bidrar till det relativt hårda däckvalet. Högre bakdäck utsätts för störst påfrestningar.
  • Förra årets vinnande strategi byggde på ett depåstopp med byte från supersoft till soft. Även i år väntas de flesta förarteamen sikta in sig på ett depåstopp.

VAD ÄR NYTT?

  • Helgen efter Brasiliens GP kommer Pirellis P Zero GT-däck att användas i FIA GT World Cup på Circuito da Guia i Macau.
  • Brasiliens Enzo Fittipaldi – barnbarn till den dubbla världsmästaren Emerson Fittipaldi – vann nyligen Italiens Formel 4. Bilarna kör på Pirelli-däck.
  • Den colombianska föraren Tatiana Calderon körde 23 varv på Autódromo Hermanos Rodríguez efter Mexikos Grand Prix. Hon är därmed den kvinna som senast kört en samtida F1-bil, efter Susie Wolff.

Ämnen

  • Motorsport

Pirelli grundades 1872 och finns i dag i över 160 länder, har 22 produktionsanläggningar i fyra världsdelar och sysselsätter omkring 37 000 personer. Företaget är en ledande tillverkare av premiumdäck och har ett starkt fokus på forskning och utveckling. Pirellis vinterdäck testas på företagets testanläggning i Älvsbyn i norra Sverige. Mellan 2011 och 2019 är Pirelli ensam leverantör av däck till Formel 1.

Kontakter

Anna Quist

Presskontakt Trade Marketing Manager +46702575155