Pressmeddelande -

Inför Mexikos Grand Prix 2018

Inför helgens Grand Prix i Mexiko har Pirelli valt ut däcken hypersoft, ultrasoft och supersoft. Den populära banan Autódromo Hermanos Rodríguez har använts för Formel 1 sedan 1962 och mycket av ursprungskänslan finns kvar. Banan är en av de snabbaste som hypersoft kommer att användas på i år, vilket öppnar för nya rekordtider.

BANAN UR ETT DÄCKPERSPEKTIV

  • Valet av hypersoft innebär att årets uppsättning i Mexiko är två ”steg” mjukare jämfört med 2017 (soft, supersoft och ultrasoft), eftersom samtliga däck blivit ett steg mjukare inför säsongen 2018.
  • Banans yta är mjuk och hal, vilket minskar däckslitaget.
  • Depåsträckan är en av årets längsta, något som förmodligen pressar förarna till att spara tid genom att genomföra endast ett depåstopp. Förra året vann Max Verstappen med ett stopp.
  • Banan bjuder på en bred mix av snabbhet och kurvor. På en av två snabba raksträckor uppnådde Sebastian Vettel en topphastighet på 362,4 km/h förra året.

VAD ÄR NYTT?

  • Pirellis sista test för året äger rum kommande tisdag, då det är Saubers tur att testa däck.
  • Söndagens Grand Prix i Mexiko blir F1-seger nummer 200 för Pirelli. Det ska dock tilläggas att majoriteten av segrarna inträffat efter 2011, då Pirelli blev ensam däckleverantör till mästerskapet.

Ämnen

  • Motorsport

Pirelli grundades 1872 och finns i dag i över 160 länder, har 22 produktionsanläggningar i fyra världsdelar och sysselsätter omkring 37 000 personer. Företaget är en ledande tillverkare av premiumdäck och har ett starkt fokus på forskning och utveckling. Pirellis vinterdäck testas på företagets testanläggning i Älvsbyn i norra Sverige. Mellan 2011 och 2019 är Pirelli ensam leverantör av däck till Formel 1.

Kontakter

Anna Quist

Presskontakt Trade Marketing Manager +46702575155