Pressmeddelande -

Inför USA:s Grand Prix 2018

Pirelli är titelsponsor till helgens Grand Prix i Austin i USA. Till loppet har däcktillverkaren valt ut däcken soft, supersoft och ultrasoft – samma uppsättning som i säsongspremiären i Australien för sju månader sedan (och som i Azerbajdzjan, Frankrike och Österrike).

I samband med att Lewis Hamilton närmar sig titeln lär helgens lopp bjuda på extra mycket dramatik. Circuit of the Americas har flera unika egenskaper, samtidigt som några inslag liknar de mest intressanta från andra banor. Hittills under säsongen har hela 14 rekord slagits (både lopp- och varvtider). Ett femtonde väntar sannolikt i helgen. 

BANAN UR ETT DÄCKPERSPEKTIV

  • Sett till namnen har Pirelli valt ut samma däck till loppet i Austin som i fjol, men eftersom samtliga däck blivit ett ”steg” mjukare den här säsongen är det i själva verket ett “mjukare” val jämfört med 2017.
  • Circuit of the Americas körs motsols och bjuder på en stor variation av kurvor.
  • Den kanske mest intressanta egenskapen är den skarpa kurvan som börjar i uppförsbacke och avslutas i nerförsbacke – bromsningen här är extremt utmanande.
  • Tre långa raksträckor bidrar ofta till att däcken tappar i temperatur under varje varv.
  • I fjol vann Lewis Hamilton för Mercedes med ett depåstopp, medan Ferraris Sebastian Vettel kom på en andraplats efter två depåstopp. Samtliga förare valde att göra antingen ett eller två stopp.

VAD ÄR NYTT?

  • Under USA:s Grand Prix arrangeras samtidigt en ny ”Fan Festival” i Miami.
  • Även Formel 4- och Formel 3-lopp äger rum i Austin i helgen. Precis som i Formel 1 kör samtliga av de unga förarna som tävlar i dessa serier på Pirelli-däck.
  • Paolo Andreucci vann sitt elfte Italian Rally Championship förra helgen, i en Pirelli-utrustad Peugeot 208 R5.

Ämnen

  • Motorsport

Pirelli grundades 1872 och finns i dag i över 160 länder, har 22 produktionsanläggningar i fyra världsdelar och sysselsätter omkring 37 000 personer. Företaget är en ledande tillverkare av premiumdäck och har ett starkt fokus på forskning och utveckling. Pirellis vinterdäck testas på företagets testanläggning i Älvsbyn i norra Sverige. Mellan 2011 och 2019 är Pirelli ensam leverantör av däck till Formel 1.

Kontakter

Anna Quist

Presskontakt Trade Marketing Manager +46702575155