Pressmeddelande -

Eklund Stockholm New York lanserar Projekt Draken

1938 var året då Stålmannen debuterade i serieform, direktflyg startade mellan Stockholm och Paris och Astrid Kindstrand blev Sveriges första kvinnliga nyhetsuppläsare i radio, vilket ledde till en folkstorm av protester. Det var också året då Drakens neonskylt tändes och SF:s nya premiärbiograf invigdes som en av Stockholms största och mest påkostade filmpalats.

Ungefär samtidigt som Draken invigdes 1939 färdigställdes också de eleganta funkislägenheterna ovanför biografens foajé. 75 år senare har det blivit dags att varsamt uppdatera lägenheterna till dagens bekvämlighetsstandard, och förvandla dem till moderna citystudios. Resultatet är 13 nya lägenheter, ettor och tvåor med beräknat inflyttningsdatum under första och andra kvartalet 2014.
 
Bostäderna har genomgått en genomgripande renovering, där man varit noga med att behålla de kulturhistoriskt värdefulla särdragen. Med hjälp av en försiktig renovering av de stiliga marmorgolven, ny ljus färgsättning och nya lägenhetsdörrar i ek har trapphusen återställts till sin forna elegans. Ljusgloben från 1938 har restaurerats, liksom trappräckena och de gamla anslagstavlorna i mässing.
Inuti lägenheterna har man bevarat den generösa takhöjden och de ursprungliga materialen där man kunnat. De stora, eleganta originalfönstren av teak har renoverats varsamt och ljudisolerats för att bättre svara mot dagens krav. I entréer och badrum har de utnötta linoleumgolven ersatts med mörka keramiska plattor som matchar fönsterbrädorna; i de övriga rummen har man lagt vitlackad ask. Kokvrårna och kokskåpen har fått ge plats åt ljusa måttanpassade kök i öppen planlösning med bänkskivor och stänkskydd av italiensk Carraramarmor, fullt utrustade med de senaste vitvarorna.

Fasaden mot Fridhemsplan är helt i marmor och kröns fortfarande av den välkända Draken-skylten. Med sin välavvägda mix av kulturhistoria och modern komfort, i ett av Stockholm mest attraktiva innerstadsområden, är Draken som gjort för förstagångsköparen eller paret med höga krav.

Ansvarig mäklare, Eric Eiderbrant, har med sitt gedigna engagemang ett flertal rekordförsäljningar bakom sig, runt om i hela Stockholms innerstad. Hans passion och sätt att kommunisera med sina kunder gör honom till ett självklart val, inte endast när det kommer till försäljning av nyproduktion, utav även på andrahandsmarknaden.

Ämnen

  • Bio, film, foto

Kategorier

  • stockholm eklund new york
  • exklusivt boende
  • esny

Eklund Stockholm New York startades sommaren 2009 av Fredrik Eklund eftersom Sverige saknade ett internationellt fastighetsmäkleri specialiserat på de mest exklusiva objekten.

Kontakter

Anna Franzén

Presskontakt Public Relations