Gå direkt till innehåll
Elcyklar säljer allt mer i Sverige.
Elcyklar säljer allt mer i Sverige.

Pressmeddelande -

Crescent folkbildar om elcykelns fördelar

Crescent tar på sig folkbildarhatten och visar svenska folket hur man gladare, friskare, smartare och rikare med hjälp av – elcykeleffekten!

Kampanjen, som just nu pågår, är Crescents sätt att berätta alla kända och mindre kända fördelar med att cykla elcykel.

Kampanjen Elcykeleffekten som Crescent nu rullar ut tar vid efter fjolårets lyckade kampanj då man upplyste svenska folket om hur elcykeln fungerar och de många positiva effekter som detta framtidens transportmedel ger: snabbare och miljövänliga än bil och buss i staden, billigare än kollektivtrafik och hälsosammare.

Ett år senare rullar allt fler elcyklar på Sveriges gator och cykelbanor, men långt ifrån alla svenskar är medvetna om alla fördelar med elcykeln. Därför fortsätter landets ledande cykeltillverkare Crescent på samma linje och introducerar den informativa kampanjen Elcykeleffekten – en bred kampanj som pågår nu. På ett lättsamt men korret sätt redovisas fakta om hur bra effekter för kropp och hjärna som elcyklande ger.

– Syftet är att upplysa om de verkliga fördelar som finns med elcykeln. Vi vill visa vad som faktiskt är bra och hur många dimensioner det finns av elcykling. Många vet till exempel inte att den är ett alldeles utmärkt motionsredskap också, Med elcykel bestämmer man själv hur mycket man ska jobba och hur mycket motorn ska hjälpa till, och det gör att fler kan vara med och få en friskare livsstil, säger Johanna Smedberg, marknadsansvarig för Crescent.

Försäljningen av elcyklar ökade i fjol från 30 000 till 45 000, en ökning med cirka 33 procent. I dag står elcyklar för cirka sju procent av den svenska marknaden.

Att elcykeln blir allt vanligare märks på många sätt – som till exempel i ICA-klassikern, ett av landets idag största hälsoinitiativ, där deltagare som så önskar från och med i år får använda el-cykel under cyklingsmomentet

Här nedan finner du våra videor till kampanjen Elcykeleffekten!

Läs mer om Elcykeleffekten på crescent.se/elcykel/elcykeleffekten

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Johanna Smedberg

Johanna Smedberg

Presskontakt Marknads och Affärsutvecklingschef Cycleurope Sverige AB Presskontakt för varumärkena Crescent, Monark, Sjösala, Tec och Spectra i Sverige. 0340-861 68

Cykelspecialister sedan hundra år

Genom varumärkena Crescent, Monark, Sjösala, Spectra och Tec bidrar Cycleurope Sverige till en aktiv livsstil på cykel.
Cycleurope är Nordens största och ett av Europas ledande företag inom cyklar och uppkopplade elcyklar. Vi designar, utvecklar och bygger våra produkter i Varberg, Sverige. Våra produkter är nutidens och framtidens mobilitet. Elcykeln, som erbjuder aktiv mobilitet för alla, utgör svaret på samhällsutmaningar som grön omställning, folkhälsa och livskvalitet. Upplev elcykeleffekten!