Pressmeddelande -

Ghost gräver djupare i ondskan med ny öl

Efter succén med ölen Grale är Ghost tillbaka med Ghost Grale Lincopia; en IPA bryggd på Nils Oscar Bryggeri.

När Ghost släppte sin första öl; Grale, en scotch ale från Nils Oscar, blev det en omedelbar succé. Hyllningarna rasade in på sociala medier och såväl musik som öl kritiker var eniga om att det var en briljant öl. Den strikt limiterade upplagan om 10.000 flaskor tog slut inom några dagar.
Släppet gav blodad tand (i Papa Emeritus II’s fall; bokstavligt), och ytterligare ett samarbete med Nils Oscar Bryggeri inleddes. Denna gång är det en ljus IPA som producerats till sommaren. Baserad på kornmalt och vetemalt för en stadig grund, har den fått sin välhumlade - i klassisk Nils Oscar-stil - välbalanserade karaktär från El Dorado, Waimea, Citra, Galaxy och Simcoe-humle.

Namnet Lincopia syftar på Ostrogothia, en omstridd och ifrågasatt tionde grad av Dante Alighieris Inferno som ströks ur originalmanuskriptet då den ansågs framställa helvetet i ett positivt ljus, då den välkomnade både syndare och helgon. Den dömdes ut för att vara blasfemisk och ströks, varvid Infernot fick de mer kända nio stegen. Ett ämne som passade Ghost och dess andlige ledare Papa Emeritus III som hand i påvlig handske:
"– Man talar om himlen runt hörnet. Jag talar om helvetet på jorden. I Ostrogothia möts de två, och Lincopia representerar ljuset och mörkret för människan. Den här ölen sammanfattar allt i en 33 cl flaska."
Patrick Holmqvist, bryggmästare på Nils Oscar Bryggeri säger:
"– Med Ghost Grale tog vi en scotch ale till sin spets. Lincopia är en ljus IPA utan några spärrar, som inte väjer för ljus eller mörker. Jag tror det är en av sommarens bästa öl!"
Sari H. Wilholm på Brands For Fans säger:
"– Vi visste att Grale skulle mottas väl men att den skulle sälja slut så fort trodde vi kanske inte. Telefonerna har ringt konstant och mailen har havererat av folk som vill veta när de kan köpa den igen, så det känns fantastiskt att kunna erbjuda ytterligare en ny öl från Ghost; ett av de coolaste hårdrocksband som finns om ni frågar mig!"

Ghost Grale Lincopia IPA finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment med nummer 88189 från 1 juni och kostar 39 kronor. Lincopia kan bara beställas i hela kollin om 12 st.

Om Ghost
Bandet bildades 2008 och gav ut sitt debutalbum Opus Eponymous på kultiga skivbolaget Rise Above 2010. Under ledning av sångaren Papa Emeritus II och sina Nameless Ghouls blev de snart en av de mest omtalade artisterna på nätet, och på forum världen över diskuterades medlemmarnas egentliga identiteter. Efter att ha uppvaktats av ett flertal skivbolag gav Ghost ut sitt andra album, Infestissumam på Universal Music 2013, och vann både Grammis och P3 Guld. EP:n, If You Have Ghosts, producerad av Foo Fighters frontman Dave Grohl, släpptes samma år där bandet gjorde egna tolkningar av andra artisters låtar, bl.a. ABBA. Under 2015 släpps ett nytt album, producerad av Klas Åhlund från Teddybears, och bandet kan ses live på årets Sweden Rock Festival i Sölvesborg.

Om Nils Oscar Bryggeri
Nils Oscar Bryggeriet grundades 1996 och har sedan dess blivit Sveriges ledande hantverksbryggeri. På senare år har bryggeriet, genom samarbeten med internationella bryggerier som Adnams i Storbritannien och Colorado, USA-baserade Great Divide, blivit ett välrespekterat namn hos ölkonnässörer världen över. Man brygger även öl tillsammans med In Flamessångaren Anders Fridén under namnet FrEQuency, och har under året bryggt öl åt amerikanska thrashmetal-kungarna Slayer.

Om Ghost Grale Lincopia IPA
Ghost Grale Lincopia är en ljus IPA (Indian Pale Ale), har en kraftig citrus och apelsinpräglad humlearom och är ljus och frisk. Ölstilen kännetecknas av en högre alkoholhalt, tydliga humletoner, hög beska och en frisk karaktär.
Lincopia är bryggd på pilsnermalt, vetemalt, münchenermalt och karamellmalt. Den har humlats i flera steg där Galaxy, Simcoe, Waimea och El Doradohumle adderats i vörtpannan och därefter torrhumlats (dvs, humlen adderas efter koket) med mer El Dorado, Galaxy och Simcoe. En ljus IPA med frisk och intensiv citrusdoftande humlearom.

Namn: Ghost Grale Lincopia IPA
Artikelnr: 88189
Volym: 330 ml
Alkoholhalt: 6,66 %
Bryggeri: Nils Oscars Bryggeri Nyköping
Typ av öl: Indian Pale Ale
Malt: Kornmalt, Vetemalt, Münchenermalt, Karamellmalt
Humle: El Dorado, Waimea, Citra, Galaxy, Simcoe

Pris: 39,00 flaskan, säljs endast i 12-pack (468 kr)

Om Brands For Fans
Brands For Fans är en importör och distributör specialiserad på att lansera, sälja och marknadsföra dryck med band, artister och andra starka varumärken. I Brands For Fans finns ett passionerat intresse för musik, populärkultur, stor erfarenhet av vin- och spritbranschen och av att arbeta med starka varumärken. Varumärken som bolaget samarbetar med idag är Iron Maiden, Motörhead, Slayer, Sweden Rock Festival, Status Quo, Rolling Stones, Pink Floyd, The Police, Hammerfall, Ghost och Mastodon.

För mer information kontakta:
Sari H Wilholm
sari.h.wilholm@brandsforfans.se
+46 70 727 16 28

Yvonne Wener
yvonne.wener@brandsforfans.se
+46 72 727 11 28

www.brandsforfans.sewww.facebook.com/BrandsForFansTwitter @BrandsForFans
Epost: info@brandsforfans.se

Relaterade länkar

Ämnen

  • Konst, kultur, underhållning

Kategorier

  • ghost

Brands For Fans är ledande i världen inom varumärkesstyrda drycker. I Brands For Fans finns ett passionerat intresse för musik, populärkultur, stor erfarenhet av vin- och spritbranschen och av att arbeta med starka varumärken. Bolaget är registrerad importör och exporterar drycker till större delen av världen.

Varumärken som bolaget samarbetar med idag är Iron Maiden, Motörhead, Slayer, Sweden Rock Festival, Status Quo, Rolling Stones, Pink Floyd, The Police, Hammerfall, Ghost, Mastodon och Thåström.

Kontakter

Sari H Wilholm

Presskontakt PR & Marketing Manager PR/Marknad och Kommunikation + 46 70 727 16 28

Yvonne Wener

Presskontakt Business Manager Affärsansvarig +46 72 727 11 28

Relaterat innehåll