Pressemelding -

Black Friday: Omsetningen viser at vi handlet mye mer enn i fjor

Black Friday gjorde store utslag på omsetningstallene for kjøpesentrene i Olav Thon Gruppen. Omsetningsøkningen for uke 48 utgjorde totalt +13,5% sammenlignet med samme uke i fjor. 

Black Friday har vært en av de beste omsetningsdagene for amerikanske butikker gjennom de siste ti årene, noe vi også ser tendenser til i Norge. 

- Dette er første året der majoriteten av kjøpesentre og butikker gjorde en stor innsats og utnyttet potensialet i Black Friday. Alle var godt forberedt med store shoppingtilbud og samtlige aktører gjorde en massiv markedsføring i forkant, noe som ga resultater, sier konserndirektør eiendom Tron Harald Bjerke.

Bjerke legger til at det er sjeldent man ser en så stor omsetningsøkning over hele linjen. Nesten alle kjøpesenter i Olav Thon Gruppen hadde omsetningsøkning sett mot fjoråret. Sandvika Storsenter har kalt det Norges Råeste Black Friday og gjorde det best av alle med hele 35,4% omsetningsøkning. Amfi gjennomførte også for første gang i år en felles Black Friday kampanje for 39 kjøpesenter i kjeden.

Flere butikker med omsetningsrekord 
Sandvika Storsenter omsatte for 43 millioner kroner under selve Black Friday. Senteret åpnet dørene ekstra tidlig denne dagen, og registrerte hele 57.000 kundebesøk gjennom dagen og 7.000 besøk før kl. 07.30. 

Mange butikker på Sandvika Storsenter satte omsetningsrekord i egen butikk og i kjeden. For Oliviers & Co og Teknikkmagasinet var butikken på Sandvika Storsenter den beste i hele kjeden på verdensbasis.

- Dette forteller at markedsføringen fungerte og at tilbudene var så gode at det var for folk verdt å stå opp tidlig. Vi har aldri sett maken til et så stort engasjementet fra butikkene, og her var ingenting opp til tilfeldighetene - alt var godt planlagt, sier senterdirektør Kathrine S. Ingerø ved Sandvika Storsenter.

Den totale omsetningsveksten for Olav Thon Gruppens kjøpesenter er 3,9% hittil i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

Hva er Black Friday
I USA er selve Black Friday dagen etter høytiden thanksgiving. Butikkene holder salg og nattåpent og er det som markerer starten på julehandelen.

Kontaktperson Sandvika Storsenter:
Kathrine Ingerø, Senterdirektør
Tlf: 905 48 754
Mobil: 905 48 754
E-post: kathrine.ingero@sandvikastorsenter.no 

Emner

  • Livsstil, mote, fritid

Kategorier

  • omsetning
  • thon eiendom
  • black friday

Olav Thon Gruppen eier eller forvalter 97 kjøpesentre i Norge og 10 i Sverige. Av disse er 75 kjøpesentre hel- eller deleide mens 32 sentre forvaltes for andre eiere. I 2014 var den totale butikkomsetning 68 milliarder kroner og 10,4 milliarder (svenske) kroner i de svenske sentrene.

Kontakter

Tron Harald Bjerke

Pressekontakt Konserndirektør Eiendom +47 926 97 661