Pressmeddelande -

Hederspris för fyrverkerifritt nyår till Clarion Hotel Arlanda Airport

Djurskyddet Sverige delar ut hedersutmärkelse till Clarion Hotel Arlanda Airport för hotellets initiativ till smällfritt nyårsfirande för hundar.

Tre år i rad har hotellet tagit emot hundratals skotträdda hundar under nyårsafton. Med läget på Arlanda flygplats har hotellet blivit en smällfri oas dit många hundägare tagit sina hundar och flytt stadens fyrverkerier och smällare. Givetvis är hundar och andra djur välkomna under hela året. 

Prisutdelningen skedde under lördagen 25:e april och hotellchefen Jennie Ahlblom tog emot utmärkelsen.
Arlanda är en fyrverkerifri zon och vårt hotell är helt tyst. Att få använda det för att erbjuda en frizon för djur som flyr undan smällarna känns fantastiskt och det har blivit en större succé än vi kunde drömma om. Att få ett så här fint erkännande glädjer oss verkligen och peppar oss till att fortsätta öppna upp vårt hotell för djur som behöver få fira nyår eller andra högtider utan fyrverkerier, sa Jennie när hon tog emot diplomet.

Motiveringen för priset lyder:
2015 års djurskyddsutmärkelse till en kommersiell aktör tilldelas Clarion Hotel Arlanda Airport för sin satsning ”Happy Dog”. Det är ett event som startades i samband med nyår 2013/2014 och som nu 2015 utökats till att omfatta även Valborgsmässoafton. Vid dessa högtider öppnas hotellet upp för fyrverkerirädda djur och deras ägare då hotellet och Arlanda flygplats är en fyrverkerifri zon.

Fyrverkerier är ett stort djurskyddsproblem och många djur drabbas årligen av svår rädsla med allvarliga konsekvenser till följd, exempelvis djur som springer bort eller i värsta fall skräms så illa att djuren behöver avlivas.

Att Clarion Hotel Arlanda Airport gör denna satsning innebär stor skillnad för den grupp djur, främst hundar, som ges en fristad från smällandet under nyår och valborgs värsta timmar. Tillsammans med en lagstiftad fyrverkeribegränsning tror vi att detta är en fram­gångsväg för att minska problem med fyrverkerirädda djur.

För sin satsning ”Happy Dog” gör Clarion Hotel Arlanda Airport en stor djurskyddsinsats och kan förhoppningsvis få fler att följa efter. För detta är hotellet en värdig mottagare av Djurskyddets hedersomnämnande.

För mer information, vänligen kontakta: 

Jennie Ahlblom, Hotel Manager, jennie.ahlblom@choice.se, 08-444 18 03
Jessica Norgren, General Manager, jessica.norgren@choice.se, 08-444 18 02

Ämnen

  • Gastronomi

Kategorier

  • clarion hotel arlanda airport
  • fyrverkerifritt nyår
  • djurskyddet
  • djurskyddet sverige
  • arlanda airport
  • arlanda
  • clarion arlanda
  • clarion hotel
  • clarion hotel arlanda
  • happy dog

Clarion Hotel Arlanda Airport, Skandinaviens närmaste mötesplats. Ett levande förstklassigt hotell, i hjärtat av Arlanda flygplats för möte, konferens, event, kongress och upplevelser. Med en himmelsk utsikt. En plats där hela världen möts i en internationell miljö av konst, musik och design. Hotellet rymmer 414 hotellrum, 44 möteslokaler, gym, relax och utomhuspool samt restaurang Kitchen & Table by Marcus Samuelsson, som kombinerar Manhattans smaker med svenska råvaror. 

Med ett unikt läge vid kommunikationernas mest centrala punkt i Sverige. Mitt på Arlanda och Sky City, med Arlanda Express, SJ, Flygbussarna samt pendeltåg från både Stockholm och Uppsala rakt in i Arlanda och Sky City så behöver ingen spilla tid i onödan.

.........................................................................

Clarion Hotel är levande mötesplatser, centralt belägna konferens-, event, och affärshotell, drivna av passion. Sex år i rad har Clarion Hotel blivit utsedd till Sveriges bästa hotellkedja genom Grand Travel Award, ett pris som röstas fram av 1200 resesäljare. Clarion Hotel tillhör hotellkoncernen Nordic Choice Hotels. Mer mer information om Clarion Hotel, www.clarion.nu.

Kontakter

Sofia Wulff

Presskontakt Head of Marketing & Communication, Clarion Hotel +4520711410

Björn Callin

Presskontakt General Manager/VD 08-444 18 01

Relaterat innehåll